{ Τελευταία νέα }

Ζέρβας σε ΣΚΑΪ 100.3: Στο τραπέζι η αλλαγή... χρώματος στη Θεσσαλονίκη


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Ζέρβας σε ΣΚΑΪ 100.3: Στο τραπέζι η αλλαγή... χρώματος στη Θεσσαλονίκη

Πιθανόν η Θεσσαλονίκη να μπει στον «κόκκινο» συναγερμό, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 άφησε ανοιχτό,τo ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη.
Όπως σημείωσε είναι στο τραπέζι η αλλαγή... χρώματος στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο, ενώ τόνισε ότι «είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας.
΄Όπως εξήγησε, η Θεσσαλονίκη όπως και τα Γιάννενα είναι πανεπιστημιουπόλεις και έχουν αρκετό κόσμο νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι από τους 120.000 φοιτητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι 25.000 περίπου στη συμπρωτεύουσα.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν από χθες Σάββατο 24/10 στην περιφερειακή ενότητα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι τηρήθηκαν. Πρόσθεσε δε ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι πολίτες ένιωθαν φόβο, τώρα όμως νιώθουν και κόπωση από τα μέτρα και οι αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι στη συμπρωτεύουσα έχει καλυφθεί το 28% των κλινών για Covid.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ