{ Εκπαίδευση }

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία με κατάληψη. Όσοι δεν συμμετέχουν θα παίρνουν απουσία

και αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία με κατάληψη. Όσοι δεν συμμετέχουν θα παίρνουν απουσίαΥποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία με κατάληψη. Όσοι δεν συμμετέχουν θα παίρνουν απουσία

Από σήμερα, 1 Οκτωβρίου,  στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη,  ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη για το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε κάθε σχολεία θα την έχει ο διευθυντής.
Υπενθυμίζεται ότι το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 12:00 και στις 10.30 στη Θεσσαλονίκη,  με αιτήματα μεταξύ άλλων τη λύση του ζητήματος της πολύωρης χρήσης μάσκας, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μόνο στο 3% των τμημάτων ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται από 26-30.
 
Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε.
«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:
▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.
 
Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

<iframe width="560" height="314" src="https://www.youtube.com/embed/Nm5aGa40qs4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ