{ Τελευταία νέα }

Χαρδαλιάς - Δανιηλίδης: Αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο Δήμο Νεάπολης Συκεών - Χωρίς παρέλαση η επέτειος

Θερμομέτρηση στα δημοτικά κτίρια - με τηλεφωνικό ραντεβού η εξυπηρέτηση πολιτών


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Χαρδαλιάς - Δανιηλίδης: Αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο Δήμο Νεάπολης Συκεών  - Χωρίς παρέλαση η επέτειος

Χωρίς μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθεί φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Συνάντηση ουσίας με τον υφυπουργό για τον κορωνοϊό
-Όλα τα θέματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έθεσε στον Νίκο Χαρδαλιά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης
-Ολοκληρώθηκαν τα τεστ για τους εργαζόμενους στο δήμο και άρχισε νέος κύκλος
- Θερμομέτρηση στα δημοτικά κτίρια και μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών
-Χωρίς παρέλαση και κατάθεση στεφάνων ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου
-Κλειστά παραμένουν τα ΚΔΑΠ, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι και τα δημοτικά γυμναστήρια

Το κρίσιμο θέμα της καθημερινής παρουσίας του ΕΟΔΥ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την πραγματοποίηση χιλιάδων προληπτικών εξετάσεων (τεστ) για τον κορωνοϊό Covid-19, αλλά και της στενότερης συνεργασίας με τα αρμόδια Όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να υπάρχουν άμεσα κατευθυντήριες οδηγίες για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, έθεσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, πριν την έναρξη της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην πόλη. Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι επίμονες προσπάθειες του Σίμου Δανιηλίδη να έρθει σε επαφή με την ηγεσία της Γ.Γ.Π.Π. και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει οδηγίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν επέφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ενημέρωσε τον κ.Χαρδαλιά για τα μέτρα που πήρε ο δήμος και τις δράσεις που ανέπτυξε για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας. «Σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ.Χαρδαλιάς, τα ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στο δήμο μας είναι δεκάδες και η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Για αυτό απαιτείται συντονισμένη δράση από όλους τους φορείς για να μπορέσουμε να σταματήσουμε εδώ την εξάπλωση του κορωνοϊού», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας χαρακτήρισε τα μέτρα «άριστα» απονέμοντας τα εύσημα στον δήμαρχο. Όπως τόνισε, «όλοι οι δήμοι πρέπει να κινούνται με τον ίδιο τρόπο έγκαιρα και αποφασιστικά για να μπορέσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Ο Σίμος Δανιηλίδης ζήτησε από τον Ν.Χαρδαλιά κλιμάκιο του υπουργείου «να επισκεφθεί άμεσα το δήμο Νεάπολης-Συκεών προκειμένου από κοινού να εξεταστεί η κατάσταση και να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες, κάτι που θα γίνει «με την πρώτη ευκαιρία που θα το επιτρέψει ο αυξημένος φόρτος των υποχρεώσεών μας», όπως απάντησε ο υφυπουργός. Επίσης, ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε για το θέμα της μη ενημέρωσης της διοίκησης του δήμου από τις διευθύνσεις των σχολείων και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κατ' εντολή της ηγεσίας του υπ. Παιδείας, για την εμφάνιση κρουσμάτων Covid-19. Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, «η διαμαρτυρία είναι δικαιολογημένη και σωστή», λέγοντας ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα και θα επικοινωνήσει με την ηγεσία του υπ. Παιδείας.

«Η κατάσταση κινδυνεύει να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις εάν δεν συντονίσουμε τις δράσεις μας και αν οι πάντες δεν ακολουθήσουμε με αυστηρότητα και υπευθυνότητα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. Στον δήμο μας, με δαπάνες του δημοτικού ταμείου, κάναμε εκατοντάδες προληπτικές εξετάσεις μοριακού τεστ για όλους τους εργαζόμενους, αλλά αυτό δεν αρκεί. Απαιτούνται χιλιάδες προληπτικά τεστ για όλο τον πληθυσμό, και ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, και ίσως και επαναλαμβανόμενα, που μόνο ο ΕΟΔΥ μπορεί να κάνει, και όχι να αρκείται σε μερικές δεκάδες», ανέφερε στον υφυπουργό ο Σίμος Δανιηλίδης, ζητώντας «Η Γ.Γ.Π.Π. και ο ΕΟΔΥ να ενημερώνει για τα κρούσματα τουλάχιστον τους μεγάλους δήμους σαν το δικό μας των 100.000 και πλέον κατοίκων», όπως και να δίνονται άμεσα από τους υπεύθυνους επιστήμονες κατευθύνσεις και οδηγίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, μετά από προτροπή του Νίκου Χαρδαλιά, ελπίζεται να αντιμετωπιστεί μέσω της καθημερινής επικοινωνίας και συνεργασίας του δήμου με τον γεν. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Τηλεφωνικά ραντεβού και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση
Στο μεταξύ, έχοντας ολοκληρωθεί τα προληπτικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο στα Νομικά Πρόσωπα (ΚΕΥΝΣ, ΔΚΚΠΑ), κι ενώ ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος μοριακών προληπτικών εξετάσεων, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παραμένει σε κατάσταση συναγερμού, με τη δημοτική Αρχή να διευρύνει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, από την ερχόμενη εβδομάδα καθιερώνεται η θερμομέτρηση για όλους τους εισερχόμενους στα δημοτικά κτίρια, κλειστά, μετά από εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, θα παραμείνουν έως και την ερχόμενη Παρασκευή όλοι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι, τα ΚΔΑΠ και τα δημοτικά γυμναστήρια, ενώ η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Έτσι, οι πολίτες, για την καλύτερη διευθέτηση των υποθέσεών τους και τη συνεννόηση για ραντεβού, θα πρέπει να απευθύνονται τηλεφωνικά στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν και ηλεκτρονικά πληθώρα υποθέσεων (χορήγηση πιστοποιητικών δημοτολογικής χρήσης, αντιγράφων ληξιαρχικών πράξεων, υπεύθυνης δήλωσης, εξουσιοδότησης, γνήσιου υπογραφής, κ.ά.), μέσα από την ειδική πύλη www.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών taxisnet ή e-banking. Επιπλέον, μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Πρωτοκόλλου του δήμου: [email protected]

Χωρίς παρέλαση η επέτειος
Την ίδια ώρα, χωρίς μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθεί φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Επίσης, λόγω της κατάταξης της Θεσσαλονίκης στην κατηγορία υψηλού επιδημιολογικού επιπέδου (πορτοκαλί) για την τρέχουσα περίοδο, και στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει ο δήμος για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, δεν θα τελεστεί το τρισάγιο και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Νεάπολη.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ