{ Τελευταία νέα }

Χαλκιδική: Στα μπλε φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Κασσάνδρας

 

Κατηγορίες: Χαλκιδική

Χαλκιδική: Στα μπλε φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο ΚασσάνδραςΣτα μπλε φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Κασσάνδρας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με τίτλο: «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών»

Στα μπλε φωταγωγήθηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το Δημαρχείο Κασσάνδρας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με τίτλο: «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών» με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού.
Την πρωτοβουλία φωταγώγησης Δημαρχιακών μεγάρων και άλλων εμβληματικών μνημείων εξέχουσας σημασίας και συμβολισμού ανέπτυξε για τη χώρα μας το Δίκτυο SDG 17 Greece, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Κασσάνδρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου και η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece κ. Μ.
Πατούλη Σταυράκη φωταγώγησαν τη Γέφυρα του Δήμου Τρικκαίων μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών και της κοινής προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε:
«Ο Δήμος Κασσάνδρας είναι από φέτος μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece, του Δικτύου που είναι ο επίσημος φορέας του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού στην Ελλάδα.
Έτσι, με επίκεντρο τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών συμμετείχαμε και εμείς στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών».
Η συγκεκριμένη συμβολική πρωτοβουλία υπηρετεί τις στοχεύσεις του Δικτύου SDG 17 Greece να μεταφέρει στους Έλληνες πολίτες το μήνυμα της συναδέλφωσης, της ειρήνης, της άρσης των διακρίσεων και της κοινής προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Δικτύου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δίκτυο SDG 17 Greece η πρόσκληση του Γραφείου Επικοινωνίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και την Κύπρο, ως το επίσημο ελληνικό αυτοδιοικητικό Δίκτυο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας, να συμμετάσχουμε σε αυτή τη συμβολική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου οι ελληνικές πόλεις πλημμύρησαν από το μπλε φως της ελπίδας των Ηνωμένων Εθνών και τη δέσμευση να εργαστούμε όλοι για έναν κόσμο ειρηνικό, ασφαλή, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα για έναν κόσμο που θα προάγει την κοινωνική πρόοδο και ευημερία για όλους».


 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ