{ Εκπαίδευση }

Viral η λίστα ''πέτρα του σκανδάλου'' για έμφυλο διαχωρισμό στα υλικά για παιχνίδια νηπιαγωγείου

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα | Εκπαίδευση

Viral η λίστα ''πέτρα του σκανδάλου'' για έμφυλο διαχωρισμό στα υλικά για παιχνίδια νηπιαγωγείουViral και ''πέτρα του σκανδάλου'' στα κοινωνικά δίκτυα,έγινε μια λίστα υλικών για παιδιά του νηπιαγωγείου, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Η λίστα, που κυκλοφόρησε ευρέως στο Facebook και μεταξύ άλλων, καλούσε τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι που τους αρέσει, ενώ για τα κορίτσια έδινε αποκλειστικά τρεις επιλογές:
1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια. «Εμφυλος διαχωρισμός στα παιχνίδια. Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ''σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια'' και τα αγόρια "ότι τους αρέσει"»,ήταν μόνο ένα από τα πολλά σχόλια και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
«Φυσικά, το πατριαρχικό πρότυπο το οποίο ακολουθεί η δασκάλα το περνάει στους μαθητές της γιατί έτσι πρέπει,το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα,και το αγόρι/άντρας ότι θέλει. Πφφφφ», γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος: «απαρχαιωμένες αντιλήψεις έχει ο/η συγγραφέας της λίστας». «Πόσο ρατσισμό διδάσκουμε? Υ.Γ. Είμαι εκπαιδευτικος», γράφει ένας χρήστης του facebook.
«Πολύ απλά έτσι οργανώνει η δασκάλα την εισροή των παιχνιδιών έτσι ώστε να υπάρχει αναλογία βάσει παιδιών και σωστή κατανομή βάσει των ειδών….. Πολύ μεγάλη φαντασία έχουν κάποιοι!», εξηγεί ένας άλλος και μία άλλη χρήστης του Facebook επισημαίνει: «Θα ήθελα να πω μια διαφορετική εκδοχή. Μήπως η νηπιαγωγός χωρίζει τα παιδιά σε δυο εύκολες κατηγορίες π.χ. αγόρια κορίτσια έτσι ώστε να συγκεντρώσει αρκετά από αυτά που χρειάζονται στις γωνιές. Εμφυλος διαχωρισμός θα ήταν αν έλεγε π.χ. αγόρια αυτοκίνητα,κορίτσια κουζινικά. Ας μην γινόμαστε δικαστές χωρίς να γνωρίζουμε το σκεπτικό».
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις, η  λίστα ''πέτρα του σκανδάλου'' προέρχεται από δημόσιο νηπιαγωγείο κοντά σε χωριό της Καρδίτσας. 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ