{ }

Τυρόπιτα με Περέκ στον φούρνο


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

 Τυρόπιτα με Περέκ στον φούρνο



Πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα

Πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα
 
- Η σημερνή συνταγή, δεν είναι ακριβώς Ποντιακή, αλλά χρησιμοποιεί ως βάση της, τα Ποντιακά φύλλα Περέκ. Τα Περέκ, «σηκώνουν» ότι συνδυασμό θέλετε, αλμυρό ή γλυκό! Σήμερα σας παραθέτουμε μια πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα (με μυζήθρα), της οποίας η ζύμη έχει αντικατασταθεί από τα Περέκ. Έτσι μπορεί να φτιαχθεί σε ελάχιστο χρόνο...
 
Τα Περέκ μπορούμε να τα βρούμε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα
 
Υλικά
 
• 200 γραμμάρια Μυζύθρα
• 200 γραμμάρια Κασέρι πικάντικο τριμμένο
• 1 κεσεδάκι στραγγιστό Γιαούρτι
• 2 Αυγά
• ½ κουταλάκι κοφτό, Πιπέρι
• ½ κουταλάκι κοφτό, Μοσχοκάρυδο
 
Εκτέλεση
 
• Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριών:  Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με πιρούνι, σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το κασέρι, έπειτα ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά!
 
• Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα, σε δροσερό μέρος.
 
• Χτυπάμε τα αβγά και μόλις περάσει η μισή ώρα, τα ρίχνουμε μέσα στη γέμιση των τυριών. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το πιπέρι με το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.
 
• Σε καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε 3 ολόκληρα φύλλα περέκ, που λαδώνουμε ελαφρώς και μεταξύ τους.
 
• Τα τοποθετούμε έτσι στο ταψί, ώστε να καλύψουν και τις πλαϊνές πλευρές του ταψιού.
 
• Από πάνω βάζουμε  την γέμιση τυριών και καλύπτουμε μ? ένα ακόμη φύλλο.
 
• Γυρνάμε και την πλαϊνή πλευρά των φύλλων, προς τα μέσα. Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο με το οποίο καλύψαμε τη γέμιση.
 
• Τέλος,  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
 
Πηγή lelevose.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ