{ }

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη, με μυζήθρα και άνηθο από τη Μάνη


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη, με μυζήθρα και άνηθο από τη Μάνη



Τυρόπιτα ξεσκέπαστη, με μυζήθρα και άνηθο από τη Μάνη

 
Υλικά
 
    1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
    1 κιλό φρέσκο, ανάλατο τυρί (μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα φουλ λιπαρών
    ή το πιο άπαχο ανθότυρο - με διαφορετικά,
    αν και εξίσου ενδιαφέροντα, αποτελέσματα), θρυμματισμένο με το χέρι
    6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    150 ml γάλα φρέσκο
    60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
    1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
 
Διαδικασία
 
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
 
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα 2 φύλλα κουρού Χρυσή Ζύμη, το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. 
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
 
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια κουτάλα για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με πιπέρι, αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Την απολαμβάνουμε ζεστή αλλά και κρύα.
 
Πηγή gastronomos.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ