{ Τελευταία νέα }

Τον ασκό του αιόλου άνοιξε το βίντεο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Το OPEN προσφεύγει στο ΕΣΡ

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Τον ασκό του αιόλου άνοιξε το βίντεο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Το OPEN προσφεύγει στο ΕΣΡΤο OPEN προσφεύγει στο ΕΣΡ για τις εικόνες ''συνωστισμού'' από την παραλία Θεσσαλονίκης.

Σάλος έχει ξεσπάσει με το βίντεο που παρουσίασε εικόνες ''συνωστισμού'' στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να μοιράζονται σε δύο ''στρατόπεδα''. Τους υποστηρικτές της αυθεντικότητάς του από τη μια, και τους αμφισβητίες από την άλλη.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εικόνες από το βίντεο,  με εντολή του  Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου και μετά από  επαφή με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  πολλοί  παραδέχονται ότι όντως περπατά κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά όχι όπως αυτό απεικονίστηκε  στο τηλεοπτικό πλάνο του ΟPEN, υποστηρίζοντας εν ολίγοις,  ότι οι εικόνες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα... 
Μάλιστα κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο και η μαρτυρία κατοίκου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δήλωσε ότι μέσα στα πλάνα φαίνεται ο ίδιος και δέχτηκε και τηλεφώνημα απο την κόρη του για την ασυνέπεια που έδειξε. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος,  έχει να βγει απο το σπίτι και να επισκεφτεί την παραλία της πόλης απο τον Μάρτιο στις 17 του μήνα!

Απίστευτη καταγγελία ηλικιωμένου από τη #Θεσσαλονίκη: «Με είδε στα χθεσινά πλάνα η κόρη μου και με πήρε έντρομη τηλέφωνο - Έχω να πάω στην παραλία από τις 17 Μαρτίου»! https://t.co/mfpjbrN6jy
Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης 1 Απριλίου, ο Δηµήτρης Μιχαλέλης, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενηµέρωσης του OPEN, πήρε θέση για τις εικόνες συνωστισμού που προβλήθηκαν από τη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη, στην εκπομπή «Open Eλλάδα», και την αμφισβήτηση πολλών για το αν είναι πραγματικές. 
 
Δεδομένο που σίγουρα το OPEN θα το χρησιμοποιήσει υπέρ του, είναι ότι και η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr (διαβάστε εδώ το πόρισμα που έβγαλε)  που είναι επισήμως η αρμόδια για να ερευνά για ψευδής ειδήσεις και απάτες στο διαδίκτυο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: Το βίντεο που προβλήθηκε στο OPEN στις 30-3-2020 ήταν πραγματικό ζωντανό (live) ρεπορτάζ. Η λήψη ζουμ δημιούργησε εικόνα πυκνότητας. Ο ισχυρισμός ότι το βίντεο είναι κατασκευασμένο είναι ψευδής.

Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενηµέρωσης του OPEN, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα γράφονται και ακούγονται, ενώ διευκρίνισε ότι έχει σταλεί φάκελος με όλο το υλικό στο ΕΣΡ. 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ