{ Θέατρo }

Τομές στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»


Κατηγορίες: Θέατρο

Τομές στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 7, Καλαμαριά, 55132
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Σπυριδούλα Γενιτσαρίδου, Αρετή Καρβέλη, Παναγιώτης Μασούγκας, Ελένη Παναγοπούλου, Ειρήνη Παπαδάκη, Βαγγέλης Παρμάκης
Πότε: 11/11/2019 - 11/12/2019
Ημέρες & Ώρες
Δευτέρα: 21:00
Τετάρτη: 21:00

Το Actors Social Club, μετά το πετυχημένο ξεκίνημά του με την κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε Μια Ώρα» και το πρωτότυπο μιούζικαλ «Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί» τη σεζόν 2018-2019, συνεχίζει φέτος με το σπονδυλωτό έργο «Τομές».

Το Actors Social Club, μετά το πετυχημένο ξεκίνημά του με την κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε Μια Ώρα» και το πρωτότυπο μιούζικαλ «Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί» τη σεζόν 2018-2019, συνεχίζει φέτος με το σπονδυλωτό έργο «Τομές».

ΤΟΜΕΣ
του Άγγελου Παπαδάκη
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Έναρξη: 11 Νοεμβρίου 2019
Παραστάσεις :
Δευτέρα 11 και Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
και Δευτέρα 9 και Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 21:00

Παίζουν οι: Σπυριδούλα Γενιτσαρίδου, Αρετή Καρβέλη, Παναγιώτης Μασούγκας, Ελένη Παναγοπούλου, Ειρήνη Παπαδάκη, Βαγγέλης Παρμάκης

Κείμενο- Σκηνοθεσία:
Άγγελος Παπαδάκης

Λίγα Λόγια για το Έργο
Η Ερωμένη του Πατέρα Μου
Μια έκθεση με τίτλο «Το αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μου» είναι αρκετή για να ξεμπροστιάσει ξεκαρδιστικά την υποκρισία της μικροαστικής οικογένειας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.
Κατάλληλη
Ένα φευγαλέο συμβάν στο Λονδίνο του παρελθόντος γεμίζει ερωτηματικά έναν άντρα. Έχασε την ευκαιρία του; Μπορεί η σάρκα να θυμάται όσο το μυαλό;
Απόγευμα Κυριακής
Η βαριά αίσθηση του απογεύματος Κυριακής έχει άλλη χροιά για δύο κόρες που πρόσφατα έχασαν τη μητέρα τους. Αδειάζοντας το σπίτι όμως, δε μπορείς να πετάξεις και τις μνήμες. Γιατί η μαμά κάπνιζε; Γιατί δεν ήταν μια καλή μαμά; Η συγχώρεση έχει δυσβάσταχτο βάρος και έρχεται αργά.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Οι άνθρωποι είναι μνήμη, φαντασία και ερωτηματικά. Με αυτά τα υλικά γράφτηκαν τα έργα.  Τα τρία μονόπρακτα έργα ( «Η Ερωμένη του Πατέρα Μου», «Κατάλληλη», «Απόγευμα Κυριακής» ) που φτιάχνουν αυτή τη θεατρική «συλλογή», γράφτηκαν σε διαφορετικές περιόδους και από διαφορετικά σημεία έμπνευσης. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι είχαν –εν αγνοία μου- έναν συνεκτικό κρίκο: συμβάντα που αποτελούν τομές στη ζωή του ανθρώπου. Η βαρύτητα κάποιων γεγονότων μας αλλάζει τη ματιά, την αντίληψη, μας αφήνει πληγές και μας βάζει σε νέα πορεία, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι.  Επειδή η ζωή είναι ένα ευρύ φάσμα, το γέλιο, το πάθος, η μοναξιά, το δάκρυ,  συνυπάρχουν μέσα στην κάθε τομή. Οπότε σας περιμένουμε:
Τομές.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ