{ Arts & culture }

Το θεματικό Πάρκο και Μουσείο «Οδύσσεια» στο ΝΟΗΣΙΣ

Η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου, ζωντανεύει, στο NOESIS!


Κατηγορίες: Arts & culture

Το θεματικό Πάρκο και Μουσείο «Οδύσσεια» στο ΝΟΗΣΙΣ

Χώρος: Νοησις (Noesis)
Διεύθυνση: 6o χλμ. Θεσσαλονίκης - Θέρμης, 57001
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Νοησις (Noesis)
Τιμή: από 0.00

Πότε: 01/01/1970
Ημέρες & Ώρες
Τρίτη: 09:00
Τετάρτη: 09:00
Πέμπτη: 09:00
Παρασκευή: 09:00
Σάββατο: 11:00
Κυριακή: 11:00

ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου ζωντανεύει στο NOESIS!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
Η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου ζωντανεύει στο NOESIS!

Οι εταιρείες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions μαζί με τον αγαπημένο παρουσιαστή και συγγραφέα κ. Γιάννη Σερβετά, σε μια κοινή και μεγάλη ομάδα δημιουργίας, προχώρησαν στον σχεδιασμό της «Οδύσσειας», ενός τεράστιου θεματικού πάρκου που συνδυάζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με έναν μοναδικό τρόπο.

Οι δημιουργοί του απόλυτα πετυχημένου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», αλλά και του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» και των γιγαντιαίων «Δεινόσαυρων» συνεχίζουν τις μεγάλες εκπλήξεις, αυτήν τη φορά σε έναν νέο, ποιοτικό και ασφαλή χώρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS.

Η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου ζωντανεύει σε ένα νέο, μυθολογικό πάρκο αφιερωμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ήρωες της αρχαιότητας, τον Οδυσσέα.

Η «Οδύσσεια» Θεματικό Πάρκο – Μουσείο, είναι μια υπερπαραγωγή με έντονα εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Σ? έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας, με τρισδιάστατα, μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο, όλες οι περιπέτειες του Οδυσσέα ξετυλίγονται ζωντανά μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων.

Από 22 Οκτωβρίου του 2019 ως 24 Ιανουαρίου του 2020, η «Οδύσσεια» θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και οικογένειες (παιδιά και ενήλικες), εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Ο Δούρειος Ίππος, το θρυλικό, ξύλινο άλογο που μηχανεύτηκε ο Οδυσσέας, κάλπασε μέσα στους αιώνες, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στέκει πλέον μπροστά μας επιβλητικά.

Μέσα στα σωθικά του, που άλλοτε στριμώχτηκαν οι Αχαιοί για να κυριεύσουν την Τροία, υπάρχουν όλες οι αναμνήσεις και οι απίστευτες λεπτομέρειες του θρυλικού ταξιδιού του Οδυσσέα, του ατρόμητου ήρωα αλλά και όλες οι μνήμες, τα γεγονότα, οι μάχες και οι έρωτες των ηρώων της πιο συναρπαστικής ιστορίας του κόσμου.

Οι επισκέπτες του Θεματικού πάρκου και Μουσείου «Οδύσσεια» οδηγούνται μέσα στον Δούρειο Ίππο και βλέπουν μπροστά τους τούς θεούς, τα θηρία και τους θρύλους να ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο. Στις ξύλινες κρύπτες του συναντούν τα κρυφά τεχνάσματα που μηχανεύτηκε ο Οδυσσέας για να αποφύγει τους μεγάλους κινδύνους και όλες τις ικανότητες που χρησιμοποίησε για να ξεγελάσει μυθικά τέρατα και θεούς. Η Κίρκη, οι Κύκλωπες, οι Λαιστρυγόνες, οι Σειρήνες, ο άγριος Ποσειδώνας και ο καλόγνωμος Αίολος, σας περιμένουν να σας πουν την ιστορία τους.

Μικροί και μεγάλοι σε αυτήν την ξεχωριστή «διαδρομή στον χρόνο», εκεί ανάμεσα από τις χαραμάδες από τα ξύλα που συνταίριαξε ο Επειός, ανακαλύπτουν τα μεγάλα μυστικά του Οδυσσέα, ακούνε τα λόγια που του ψιθύρισε η θεά Αθηνά, ακούνε τις συμβουλές του Τειρεσία, μαθαίνουν για το μαντήλι που του έδωσε η Λευκοθέα για να γαληνεύει τη θάλασσα και γνωρίζουν όλους τους τόπους όπου ταξίδεψε ο βασιλιάς της Ιθάκης, περιπλανώμενος για δέκα χρόνια.

Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα.

Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση της ομάδας έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης. Τη συγγραφή των κειμένων και του σεναρίου έκανε ο κειμενογράφος και ερευνητής, Παναγιώτης Τοπαλίδης, ενώ τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του.

Με έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και με αρκετή δόση χιούμορ, η περιήγηση στο θεματικό πάρκο «Οδύσσεια», θα είναι μια αξέχαστη, βιωματική, διασκεδαστική και διδακτική εμπειρία.

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΕΣΙΣ - ΝΟESIS
από 22 Οκτωβρίου 2019 έως 24 Ιανουαρίου 2020

Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 13:00
Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 19:00
Δευτέρα δεν λειτουργεί

Aγόρασε ΤΩΡΑ εδώ το εισιτήριο της προσφοράς :
22 ευρώ από 36 ευρώ για Είσοδο και Ξενάγηση 4 Ατόμων (5,5 ευρώ ανά άτομο)!
18 ευρώ από 27 ευρώ για Είσοδο και Ξενάγηση 3 Ατόμων (5,66 ευρώ ανά Άτομο)!
  7 ευρώ από 9 ευρώ για Είσοδο και Ξενάγηση 1 Ατόμου!

- Κάθε είσοδος με κουπόνι περιλαμβάνει ξενάγηση 60'
- Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 3 ετών.
- Τα κουπόνια ισχύουν σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας, από 22 Οκτωβρίου 2019 έως 24 Ιανουαρίου 2020


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ