{ Μουσική }

To Plaza Ensemble στο Ξέφωτο update - αναβάλλεται

σε τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Κουγιουμτζή.


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

To Plaza Ensemble στο Ξέφωτο update - αναβάλλεται

Χώρος: Ξέφωτο
Διεύθυνση: Λυκούργου 5, Λαδάδικα, 54625
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ξέφωτο
Τιμή: από 7.00
Ποιοι: Plaza Ensemble
Πότε: 12/03/2020
Ώρα έναρξης: 21:30

To Plaza Ensemble στο Ξέφωτο, σε τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Κουγιουμτζή.

Το PLAZA ENSEMBLE ιδρύθηκε το 2004 από τους Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Άκη Αρχοντή (βιολί), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν) και Γιάννη Πολυμενέρη (κοντραμπάσο) με σκοπό την ερμηνεία έργων ευρείας απήχησης στο πλατύ κοινό που, συγχρόνως όμως, αντικατοπτρίζουν την ακαδημαϊκή παιδεία καθώς και την καλλιτεχνική αξία των δημιουργών τους. Τα μέλη του ensemble έχουν σπουδάσει μουσική (ερμηνεία, θεωρία, σύνθεση, ενορχήστρωση) σε Ωδεία, Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχουν τα τελευταία τριάντα χρόνια σε συναυλίες και ηχογραφήσεις πολλών και διαφορετικών ειδών μουσικής (κλασική μουσική, σύγχρονη μουσική, κινηματογραφική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι, NuevoTango, jazz και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, κ.α.). Κάθε οργανικό ή φωνητικό έργο που ενσωματώνεται στο ρεπερτόριο του ensemble προσαρμόζεται και ενορχηστρώνεται από τα μέλη του, με στόχο τόσο την προβολή της ιδιωματικής ηχητικής παλέτας του σχήματος, όσο και την πρόταση μιας πρωτότυπης ενορχηστρωτικής και ερμηνευτικής άποψης της αρχικής συνθετικής ιδέας.

Το ρεπερτόριο του ensemble περιλαμβάνει μουσική του AstorPiazzolla, του NinoRota, του Μάνου Χατζιδάκι, πορτογαλέζικα Fados, μουσική από τον ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο, σύγχρονη μουσική και σύγχρονο αυτοσχεδιασμό. Το Plaza Ensemble έχει εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής (2006, 2008, 2010, 2012, 2016), σε συναυλίες των 40ων και 42ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ (2005 και 2007), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2010), στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ (2014, 2016) και στην αίθουσα της ΚΟΘ (Κυριακάτικα πρωινά 2015), στη Ζυρίχη (Herbst in derHelferei, 2006), στην Αθήνα (Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών 2004 και 2006, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2009, Μουσείο Μπενάκη 2013, Ίδρυμα Κακογιάννη 2013), στη Ρόδο (2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, 2008), και αλλού. Επίσης, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές, όπως την Σόνια Θεοδωρίδου, τον Δώρο Δημοσθένους, τον Ανδρέα Καρακότα, τον Μανώλη Χατζημανώλη, την Έλσα Μουρατίδου, την Γιούλα Μιχαήλ, καθώς και με τη γαλλική χορευτική ομάδα "Anassa". Το 2011 κυκλοφόρησε σε CD η συνεργασία με τη Σόνια Θεοδωρίδου υπό τον τίτλο "Songs from the Big Screen" (Human Voice Productions, Berlin).

Plaza Ensemble: Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν),
Άκης Αρχοντής (βιολί), Γιάννης Πολυμενέρης (κοντραμπάσο, μαντολίνο)

PLAZA ENSEMBLE
σε τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Κουγιουμτζή.
Τραγουδούν:Ανδρέας Καρακότας, Έλσα Μουρατίδου,
φιλική συμμετοχή: Φώτης Θεοδωριδης
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Μουσική Σκηνή "ξέΦωτο"

Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Προσελευση: 21:30
Εισοδος: 7 ευρώ
Τηλ κρατήσεων: 6931091534, 6949950530
Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό

 

update - ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ PLAZA ENSEMBLE
Δυστυχώς, λόγω της εφαρμογής των μέτρων για τον κορωνοϊό (COVID-19), η προγραμματισμένη μας συναυλία με τους PLAZA ENSEMBLE, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.
Σύντομα και μόλις τακτοποιηθεί η κατάσταση θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ