{ Εκπαίδευση }

Το μάθημα της οδικής ασφάλειας θα ενταχθεί στην σχολική εκπαίδευση


Κατηγορίες: Εκπαίδευση | Τελευταία νέα

Το μάθημα της οδικής ασφάλειας θα ενταχθεί στην σχολική εκπαίδευσηΣε ενέργειες, προκειμένου να εισαχθεί το μάθημα της οδικής ασφαλείας στα σχολεία, προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ειδική μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφαλείας ανέφερε τα εξής: 
«Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη. Εξέφρασε δε, την ελπίδα, η ενέργεια αυτή να βρει το σύνολο των κομμάτων σύμφωνο, «ώστε να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια, στο εάν προλάβει η δασκάλα ή ο δάσκαλος ή ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας να διδάξει τελικά το μάθημα».
Σύμφωνα με την πρόταση, η οδική ασφάλεια θα είναι μια εναλλασσόμενη θεματική ενότητα, που ουσιαστικά θα επιβάλλεται μέσα από το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Δείτε ένα εκπαιδευτικό βίντεο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά:
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ