{ Εκπαίδευση }

Το μάθημα της οδικής ασφάλειας θα ενταχθεί στην σχολική εκπαίδευση


Κατηγορίες: Εκπαίδευση | Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Το μάθημα της οδικής ασφάλειας θα ενταχθεί στην σχολική εκπαίδευσηΣε ενέργειες, προκειμένου να εισαχθεί το μάθημα της οδικής ασφαλείας στα σχολεία, προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ειδική μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφαλείας ανέφερε τα εξής: 
«Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη. Εξέφρασε δε, την ελπίδα, η ενέργεια αυτή να βρει το σύνολο των κομμάτων σύμφωνο, «ώστε να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια, στο εάν προλάβει η δασκάλα ή ο δάσκαλος ή ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας να διδάξει τελικά το μάθημα».
Σύμφωνα με την πρόταση, η οδική ασφάλεια θα είναι μια εναλλασσόμενη θεματική ενότητα, που ουσιαστικά θα επιβάλλεται μέσα από το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Δείτε ένα εκπαιδευτικό βίντεο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά:
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ