{ Μουσική }

Το Κουαρτέτο Mishmash με το YASAMAN στο Μέγαρο Μουσικής

Ημέρα μνήμης Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων & Ηρώων Ολοκαυτώματος


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Το Κουαρτέτο Mishmash με το YASAMAN στο Μέγαρο Μουσικής

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου - Παραλία, 54646
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τιμή: από 10.00
Ποιοι: Κουαρτέτο Mishmash
Πότε: 27/01/2020
Ώρα έναρξης: 21:00

Το Κουαρτέτο Mishmash παρουσιάζει μία πρωτότυπη και συναρπαστική εκδοχή των «περιπλανώμενων» ήχων της Μεσογείου, του Αραβικού Κόσμου και γενικότερα της Ανατολής.

Με μια συναυλία που περιλαμβάνει δείγματα της μακραίωνης εβραϊκής μουσικής παράδοσης από όλη την Ευρώπη και τη Μεσόγειο τιμά φέτος το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την 27η Ιανουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος από το Ναζιστικό Καθεστώς κατά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας ως Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Το ιταλικό συγκρότημα Mishmash Quartet θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην παράδοση του klezmer (μουσική των Εβραίων Ασκενάζι) και στις σεφαραδίτικες μεσαιωνικές ρομάντζες που καλύπτουν μια περιοχή από την Ισπανία ως την Τουρκία. Γενικότερα το κουαρτέτο παρουσιάζει μία πρωτότυπη και συναρπαστική εκδοχή των «περιπλανώμενων» ήχων της Μεσογείου, του Αραβικού Κόσμου και γενικότερα της Ανατολής, ενώ το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει την πρωτότυπη μορφή αυτών των παραδόσεων αλλά και σύγχρονα κομμάτια εμπνευσμένα απ? αυτές.
Το ίδιο το όνομά του άλλωστε (Mishmash) υπάρχει ως όρος σε διάφορες γλώσσες και σχετίζεται με την έννοια της «ανάμιξης». Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Marco Valabrega στο βιολί και τη βιόλα, Nicola Pignatiello στην κιθάρα, Bruno Zoia στο κοντραμπάσο και Mohssen Kasirossafar στα περσικά κρουστά. Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με διάσημους τραγουδιστές από διαφορετικά είδη μουσικής, όπως οι Laura Polimeno, Faye Nepon, Evelina Meghnagi, Yasemin Sannino, Bente Kahan. Στη συναυλία της Θεσσαλονίκης τραγουδά η Gabriella Aiello.
Το σύνολο εμφανίζεται τακτικά σε πολλά φεστιβάλ της Ιταλίας και του εξωτερικού, συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έγραψε μουσική για σημαντικές θεατρικές παραστάσεις. Από την εταιρεία Finisterre κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ (Delta, Parvanè, Yasaman) που είχαν θερμή αποδοχή από την κριτική.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ & ΗΡΩΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
MISHMASH QUARTET: YASAMAN

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Gabriella Aiello Τραγούδι
Mishmash Quartet :
Marco Valabrega Βιολί, Βιόλα
Nicola Pignatiello Κιθάρα
Bruno Zoia Κοντραμπάσο
Mohssen Kasirossafar Περσικά κρουστά

Δευτέρα  27 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩN
10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)
Έναρξη προπώλησης: 30/12

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το πρόγραμμα Tempo Forte Ιταλία - Ελλάδα 2019.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ