{ Παιδί }

Το καλοκαιρινό σχολείο 2020 πήγε διακοπές στον Δήμο Παύλου Μελά


Κατηγορίες: Παιδί

Το καλοκαιρινό σχολείο 2020 πήγε διακοπές στον Δήμο Παύλου ΜελάΤο καλοκαιρινό σχολείο αναπτύχθηκε κατά την περίοδο των θερινών διακοπών σε έναν ενιαίο κύκλο τεσσάρων εβδομάδων

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς, λειτούργησε και αυτό το καλοκαίρι στον Δήμο Παύλου Μελά, το πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής «Το σχολείο πηγαίνει διακοπές» που υλοποίησε το τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Το καλοκαιρινό σχολείο που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, αναπτύχθηκε κατά την περίοδο των θερινών διακοπών σε έναν ενιαίο κύκλο τεσσάρων εβδομάδων, και σε σχολεία των τριών δημοτικών ενοτήτων Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης με δωρεάν συμμετοχή των παιδιών.

Το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξε το πρόγραμμα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον covid-19, με συνείδηση και επαγγελματισμό.

Για άλλη μια χρονιά αξιοποιήθηκε δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος των διακοπών, αποτυπώνοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών που συμμετείχαν.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ΣΤΟΧΟ:

    Να εξυπηρετήσει γονείς /κηδεμόνες – κατοίκους του δήμου οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων αδυνατούν να αφήσουν σε ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά τους.
    Να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να κοινωνικοποιηθούν. Μέσα από την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα του προγράμματος, τα παιδιά θα διασκεδάζουν, θα καλλιεργούν και θα διευρύνουν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους.

Τα ΟΦΕΛΗ του προγράμματος για τα παιδιά είναι:

    Δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η ψυχαγωγία τους.
    Δραστηριότητα και άσκηση.
    Αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά, ανάπτυξη φιλίας και οικοδόμηση σχέσεων.
    Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Ευχαριστούμε γονείς και παιδιά για την εμπιστοσύνη τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας το επόμενο καλοκαίρι.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σας εύχεται μια ασφαλή σχολική χρονιά!


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ