{ Εκδηλώσεις }

ΑΝΑΣΤΟΛΗ: To 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου θα γίνει φέτος στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών


Κατηγορίες: Φεστιβάλ | Συναυλίες, Live

ΑΝΑΣΤΟΛΗ: To 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου θα γίνει φέτος στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών

Το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Αναστολή του Φεστιβάλ Επταπυργίου και των συναυλιακών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των εποπτευόμενων φορέων της αποφασίστηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διοργανώσει και φέτος το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου που θα φιλοξενηθεί εκτάκτως στον Αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών από 23 Αυγούστου ως 9 Σεπτεμβρίου 2020.
To ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, αυτό το δύσκολο και αγωνιώδες καλοκαίρι, μεταφέρεται εκτάκτως, στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών, εξαιτίας της πανδημίας και κυρίως γιατί το Φρούριο του Επταπυργίου δεν πληροί τα υγειονομικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν   την υγεία τόσο των θεατών, όσο και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό.
Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον περασμένο Ιούλιο,  με την συμμετοχή 325 καλλιτεχνών, σε 6 παραγωγές,  καθώς και το σύνολο των 7.000 θεατών, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για την συνέχιση του θεσμού και την καθιέρωση του ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα στη Βόρειο Ελλάδα.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του θεσμού και σύμφωνα με την παράδοση που δημιούργησε η περσινή διοργάνωση, με τη συνεργασία σημαντικών  πολιτιστικών  φορέων της πόλης (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης), σχεδιάστηκαν εκδηλώσεις, στις οποίες  θα παρουσιαστούν έργα διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και θα φιλοξενηθούν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες.
Παρόλη την αναγκαστική αλλαγή χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ διατηρούμε το όνομα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, που με τόση δουλειά χτίσαμε, για να δηλώσουμε ότι παραμένει ζωντανός ο θεσμός και ότι του χρόνου θα επιστρέψει στο σπίτι του, στο Φρούριο του Επταπυργίου.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Άννα Μυκωνίου δήλωσε ότι «παρόλη την αλλαγή χώρου διατηρούμε το όνομα του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που με τόσο κόπο χτίσαμε, για να δηλώσουμε ότι παραμένει ζωντανός ο θεσμός και ότι του χρόνου θα επιστρέψει στο σπίτι του».

Το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που φιλοξενήθηκε στη Βίλα Αλλατίνη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου σε αριθμούς, όπως το παρουσίασε η κ. Άννα Μυκωνίου την Παρασκευή 10 Ιουλίου έχει την εξής εικόνα:
-6 παραγωγές
-9 παραστάσεις
-37 τεχνικοί
-187 καλλιτέχνες
-Εκτίμηση για 9.000 θεατές
-50 δωρεάν θέσεις ανά παραγωγή για άνεργους.

Δείτε το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Επταπυργίου

Ο κ. Αθανάσιος Κολαλάς έκανε λόγο για ένα «μωσαϊκό καλλιτεχνών» και παρουσίασε τις έξι παραγωγές:
1.Ο Μάριος Φραγκούλης Τραγουδάει Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες (23 και 24 Αυγούστου).
2.Μεγάλες Φωνές: Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Μαρίζα Ρίζου, Εύη Σιαμαντά (27 και 28 Αυγούστου).
3.Ο Beethoven…Αλλιώς (30 Αυγούστου).
4.Ο Καββαδίας μας ταξιδεύει (2 και 3 Σεπτεμβρίου).
5.9 Άρπες – Ταξίδι με 423 χορδές (7 Σεπτεμβρίου).
6.Lutwig Van Beethoven 250 χρόνια από τη γέννησή του (9 Σεπτεμβρίου).


Προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ