{ Life }

Τι συνέβη σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου - καταδικάζεται τετράκις σε θάνατο, ο «δράκος του Σέιχ Σου» Αριστείδης Παγκρατίδης.


Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

Τι συνέβη σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου - καταδικάζεται τετράκις σε θάνατο, ο «δράκος του Σέιχ Σου» Αριστείδης Παγκρατίδης.Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν στις 22 Φεβρουαρίου όπως τα κατέγραψε η βικιπαιδεια

1371 - Ο Ροβέρτος Β΄ γίνεται βασιλιάς της Σκωτίας ξεκινώντας τη δυναστεία των Στιούαρτ.
 
1819 - Υπογράφεται η Συνθήκη Άνταμς-Ονίς, με την οποία η Ισπανία πωλεί τη Φλόριντα στις Η.Π.Α. για 5.000.000 δολάρια.
 
1821 - Ελληνική Επανάσταση: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης περνά τον ποταμό Προύθο και μπαίνει στη Μολδοβλαχία.
 
1822 - Επανάσταση της Νάουσας κατά των Οθωμανών.
 
1847 - Αμερικανικό-Μεξικανικός πόλεμος: Αρχίζει η μάχη του Μπουένα Βίστα, όπου 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες νικούν 17.000 Μεξικανούς.
 
1848 - Αρχίζει η Γαλλική Επανάσταση του 1848, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία της Δεύτερης Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

1943 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Εκτελούνται στη Ναζιστική Γερμανία οι Σόφι Σολ, Χανς Σολ και Κρίστοφ Προμπστ, μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης Λευκό Ρόδο.
 
1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν λανθασμένα τις ολλανδικές πόλεις Ναϊμέχεν, Άρνεμ και Ένσχεντε, με απολογισμό 800 νεκρούς μόνο στο Ναϊμέχεν.
 
1966 - Τετράκις εις θάνατον και σε ισόβια κάθειρξη καταδικάζεται, για τρεις φόνους και δύο ληστείες, ο «δράκος του Σέιχ Σου» Αριστείδης ΠαγκρατίδηςΤην Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 1966 και αφού ο Παγκρατίδης αρνήθηκε να απολογηθεί και να δώσει την ευκαιρία στους δικαστές να του κάνουν ερωτήσεις, τον λόγο έλαβε ο εισαγγελέας της έδρας, Μιχάλης Σγουρίτσας. Ο εισαγγελέας τόνισε οτι αν και δεν έχει καμμιά απολύτως αμφιβολία οτι ο Παγκρατίδης είναι ένοχος των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται, ωστόσο θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιβληθεί η θανατική ποινή - ποινή που επιβάλλεται μόνο σε άτομα που απειλούν την ασφάλεια της χώρας - αλλά η ισόβια κάθειρξη και η δεκαετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ατράνταχτα στοιχεία επί της ενοχής του Παγκρατίδη, θεώρησε το δολοφονικό όπλο - την πέτρα - κοινό στοιχείο σε όλα τα εγκλήματα, την έλλειψη άλλοθι του κατηγορουμένου, αφού δεν μπόρεσε να αποδείξει που βρισκόταν κατά την διάρκεια που έγιναν τα εγκλήματα, και φυσικά, η ομολογία των εγκλημάτων του μπροστά στον ψυχίατρο Αγ. Διακογιάννη. Ο εισαγγελέας τόνισε με την ευκαιρία, οτι θεωρεί ουσιαστικά το δικαστήριο αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση αφού αποδείχτηκε ότι το κίνητρο του Παγκρατίδη ήταν η ίδια η ανθρωποκτονία αυτή καθ' αυτή και όχι η ληστεία, και πρότεινε στους δικαστές την παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο. Το λόγο πήραν μετά οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής που φυσικά ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του και τέλος μίλησαν οι νεο-διορισθέντες συνήγοροι του Παγκρατίδη. Οι συνήγοροι ανέλυσαν όλα τα σημεία που σημειώθηκαν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του κρατουμένου όπως η έλλειψη συνηγόρου, η προσπάθεια να τον ταυτίσουν με τον δράστη των προηγούμενων εγκλημάτων, οι στερήσεις στις οποίες επιβλήθηκε, η κακομεταχείριση που υπέστη και ζήτησαν να υπολογίσουν το νεαρό της ηλικίας του και την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά ως παράγοντες μείωσης της ποινής.Το δικαστήριο ύστερα από συνεδρίαση μίας ώρας, ανακοίνωσε ότι θεωρεί τον Παγκρατίδη ένοχο για όλα τα εγκλήματα και μάλιστα επισημαίνει ότι έγιναν με τρόπο ιδιαίτερα ειδεχθή από δράστη επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Αφού άκουσε και τη γνώμη του εισαγγελέα και των συνηγόρων, ανακοίνωσε την θανατική ποινή για κάθε μία από τις ληστείες, και την ποινή των ισοβίων δεσμών για την απόπειρα ληστείας εις βάρος της Παλαιογιάννη. Διαβάστε περισσότερα  Ο Δράκος του Σειχ Σου
 
1972 - Ο επίσημος Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός πυροκροτεί βόμβα αυτοκινήτου στους στρατώνες του Όλντερσοτ, σκοτώνοντας 7 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 19.
 
1997 - Στη Σκωτία, Βρετανοί επιστήμονες ανακοινώνουν την ύπαρξη της Ντόλι, ενός κλωνοποιημένου ενήλικου προβάτου.

Με πληροφορίες από τη wikipedia

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ