{ Υγεία }

Τι ισχύει για τις μάσκες και τα άτομα σε αυτοκίνητα ΙΧ, επαγγελματικά, ταξί, μοτοσικλέτες

update

 

Κατηγορίες: Covid-19

Τι ισχύει για τις μάσκες και τα άτομα σε αυτοκίνητα ΙΧ, επαγγελματικά, ταξί, μοτοσικλέτεςΤα νέα μέτρα προκάλεσαν σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει με τη χρήση μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα, στα ταξί αλλά και στις μοτοσυκλέτες

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ισχύουν σε περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (πορτοκαλί - αυξημένης επιτήρησης) και 4 (κόκκινες - αυξημένου κινδύνου), προκάλεσαν  σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει με τη χρήση μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα, στα ταξί αλλά και στις μοτοσυκλέτες
 
► Στα ταξί
Η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτη, Μέσα στο ταξί στις κόκκινες περιοχές (πχ Θεσσαλονίκη) γίνονται δεκτά μόνο 1 άτομο που θα πρέπει επίσης υποχρεωτικά να φοράει μάσκα σε όλες τις περιπτώσεις. 

► Στα αυτοκίνητα
Στο ΙΧ αυτοκίνητο εάν είναι μόνος του ο οδηγός ή όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά) τότε δεν υποχρεούνται να φοράνε μάσκα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα. - Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες. Στις κόκκινες περιοχές (Θεσσαλονίκη),, ο ανώτατος αριθμός επιβατών σε ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο είναι τα τρία άτομα, εκτός αν είναι οικογένεια. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τον οδηγό. 
 

► Στις μοτοσικλέτες
Οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική. 

► Υπενθυμίζουμε
Η μάσκα θα πρέπει να φοριέται σωστά και όχι απλώς να τοποθετείται στο πρόσωπο. Να σημειωθεί πως πρόστιμο επιβάλλεται όχι μόνο για μη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο αλλά και για μη σωστή χρήση της (π.χ. αν δεν καλύπτει τη μύτη). 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ