{ Υγεία }

Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας με τα φρούτα του φθινοπώρου

Οι φθινοπωρινοί σύμμαχοι της υγείας σας


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας με τα φρούτα του φθινοπώρουΘωρακίστε τώρα την υγεία σας με τα φρούτα του φθινοπώρου όπως μήλο, πορτοκάλι, ακτινίδιο και ρόδι, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό.

 Βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου, όπου πέρα από τον κορωνοϊό, οι εποχικές γρίπες κάνουν την εμφάνισή τους. Η φύση λοιπόν ξέρει και έχει προνοήσει στο να θωρακίσει την υγεία μας, με τα φθινοπωρινά φρούτα τα οποία είναι γεμάτα από βιταμίνες και άλλα ωφέλιμα στοιχεία.
 
 Ακτινίδιο 
Το ακτινίδιο είναι ένας  διατροφικός θησαυρός καθώς εκτός από την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, αποδίδει μόλις 42 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φιλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. 
 
Μήλα 
Ένα μέτριο σε μέγεθος μήλο περιέχει μόλις 95 θερμίδες και 25 γραμμάρια υδατάνθρακα. Προσφέρει το 5% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Κ, το 14% σε βιταμίνη C και περιέχει και βιταμίνew Α, Ε, Β1, Β2 και Β6. 
Και τα οφέλη του μήλου δεν τελειώνουν εκεί. Το μήλο φαίνεται να δρα σαν πρεβιοτικό. Αυτό σημαίνει ότι «τρέφει» το έντερο με καλά βακτήρια, κάτι που βοηθά στην καλή λειτουργία του. 
Δεν είναι τυχαίο το ρητό «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» .
 
Ρόδι 
Το ρόδι θεωρείται ένα από το υγιεινότερα φρούτα. Όχι άδικα, καθώς ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι περιέχει μόλις 144 θερμίδες, προσφέρει το 30% των ημερησίων αναγκών σε βιταμίνη C, το 36% σε βιταμίνη Κ, το 16% σε φολικό οξύ και το 12% σε κάλιο. 
 
Πορτοκάλι
Αφήσαμε για το τέλος το δημοφιλέστερο, ίσως, φθινοπωρινό φρούτο. 
Με μόλις 47 θερμίδες, ένα μεσαίο πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C, ενώ αποτελεί και καλή πηγή φυλικού οξέως, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου και ψευδαργύρου. 
Η τανγκερετίνη που περιέχει διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το πορτοκάλι είναι επίσης πλούσια πηγή πηκτίνης, μιας διαλυτής φυτικής ίνας με εξέχουσες ιδιότητες στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. 
 
 Πηγή: agrocapital.gr

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ