{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: τα ΕΛΤΑ από Δευτέρα ξεκινούν τριήμερη απεργία


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: τα ΕΛΤΑ από Δευτέρα ξεκινούν τριήμερη απεργίαΤριήμερη απεργία στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Τριήμερη απεργία ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ  από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. Την απόφαση έλαβε το Σωματείο Ταχυδρόμων Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Η απεργία αφορά στον χώρο ευθύνης του σωματείου, και συγκεκριμένα Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κιλκίς, 
 
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της επιχείρησης και για κινήσεις «συρρίκνωσης» και «απαξίωσης» των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Βαβίτσας «Στις 14 Φεβρουάριου έφυγαν από τη δουλειά 1.200 εργαζόμενοι πανελλαδικά. Το ταχυδρομείο, σήμερα, με φόρτο εργασίας έχει 1.200 εργαζόμενους λιγότερους. Η διανομή μαραζώνει. Καταστήματα κλείνουν και το δίκτυο μας, που είναι μοναδικό, συρρικνώνεται»

«Από την περασμένη Δευτέρα δεν μπορούμε να έχουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης, ειδικά των ευπαθών ομάδων. Η διαμαρτυρία μας γίνεται για να μπορέσουμε να υπάρχουμε και να τους εξυπηρετούμε. Μπορούμε να σηκώσουμε δύσκολες αποφάσεις, το έχουμε αποδείξει, αλλά να υπάρχει σχεδιασμός για αναπτυξιακή προοπτική, όχι συρρίκνωση»
Κατά τις μέρες απεργίας έχει προβλεφθεί λειτουργία των ΕΛΤΑ με προσωπικό ασφαλείας.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ