{ Εκδηλώσεις }

Θεσσαλονίκη: Σε live streaming η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Θεσσαλονίκη: Σε live streaming η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»
Δωρεάν

Χώρος: Ροτόντα Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ροτόντα 5, 54635
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ροτόντα Θεσσαλονίκη
Τιμή: από 0.00

Πότε: 07/10/2020
Ώρα έναρξης: 18:30
https://www.facebook.com/EmpressTheophano

Η τελετή απονομής θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος Θεοφανώ

Αναμετάδοση της Τελετής Απονομής του πρώτου Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 18:30 το απόγευμα.

Η πρώτη Τελετή Απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 18:30 ώρα στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος Θεοφανώ:
 IΣΤΟΣΕΛΙΔΑ https://www.theophano.eu/winners
 FACEBOOK https://www.facebook.com/EmpressTheophano
 
Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση και θα απευθύνει χαιρετισμό.
 
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ursula von der Leyen θα συμμετέχει στην Τελετή και θα απευθύνει την ομιλία της μέσω ζωντανής σύνδεσης, ενώ το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Στην έναρξη της Τελετής θα προβληθεί ένα σύντομο βίντεο για το μνημείο της Ροτόντας και την ιστορία, καθώς και το ρόλο του για την πόλη και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», και μετά τη βράβευση, θα παρουσιαστεί μέρος από το μουσικό έργο  Η Μουσική της Ροτόντας για φωνές και έγχορδα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή  σε μουσική διεύθυνση του ίδιου, ειδικά διασκευασμένο για την εκδήλωση. Η σύλληψη και η μορφή του έργου βασίζεται στην ιδιαιτερότητα του θόλου της Ροτόντας και την ηχώ που δημιουργεί, η οποία ενσωματώνεται μέσα στο ίδιο το μουσικό έργο. Συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο 8tetto και κουαρτέτο εγχόρδων με μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με το μουσικό έργο και μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και της τεχνικής του projection mapping, θα παρουσιαστούν σε τρεις μεγάλες κόγχες του μνημείου εικόνες από τα μοναδικά ψηφιδωτά της Ροτόντας, σε μια οπτικοακουστική σύνθεση που στοχεύει  να αφηγηθεί την πορεία από τη φύση, τον άνθρωπο, την πνευματικότητα στην κοινωνία και τον κοινό τόπο του πολιτισμού.
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ