{ Πολιτική }

Θεσσαλονίκη: Η Νεολαία Σύριζα για την ανάρτηση αφισών κατά των αμβλώσεων


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Θεσσαλονίκη: Η Νεολαία Σύριζα  για την ανάρτηση αφισών κατά των αμβλώσεωνΤα σώματά μας ανήκουν σε εμάς

''Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς'' δήλωσε η Νεολαία Σύριζα Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων,  σχετικά με τις αφίσες που αναρτήθηκαν πρόσφατα σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης και σε πόλεις της Β. Ελλάδας, κατά των αμβλώσεων.
Ειδικότερα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής. 
''Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς''
Με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της Εκκλησίας, αλλά και με την ανοχή κυβερνητικών στελεχών, οι σκοταδιστές βρήκαν το έδαφος να γεμίσουν πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με αφίσες κατά των αμβλώσεων.
Ενώ διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία οι γυναικοκτονίες και οι καταγγελίες για βία κατά των γυναικών όλο και πληθαίνουν, η Ιερά Σύνοδος επιλέγει να γυρίσει τη χώρα στον Μεσαίωνα υιοθετώντας την άποψη ότι “η έκτρωση είναι φόνος”. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μη διαταράξει τις σχέσεις που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα με το ακροδεξιό της κοινό, υιοθετεί αυτή τη ρητορική και καλύπτει υπερσυντηρητικές δημόσιες εκδηλώσεις.
Τους απαντάμε πως αυτές οι πρακτικές δεν έχουν θέση στη χώρα μας. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης. 
Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς και σε κανέναν άλλον που ετοιμάζεται να συρρικνώσει κάθε ατομική ελευθερία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η ασφαλής άμβλωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας.  
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ