{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι νεαροί που έπαιζαν μπάλα και συνεπλάκησαν με αστυνομικούς


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι νεαροί που έπαιζαν μπάλα και συνεπλάκησαν με αστυνομικούςΘεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο οι νεαροί για το επεισόδιο με αστυνομικούς στην Ευαγγελίστρια. Πήραν αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι

Tο δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να αφεθούν ελέυθεροι οι έξι νεαροί που είχαν συλληφθεί την Τρίτη 24/11 να παίζουν ποδόσφαιρο σε γηπεδάκι στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, Είνελήφθησαν,

Οι νεαροί συνελήφθησαν καθώς αντέδρασαν σε αστυνομικό έλεγχο για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη, όπου οι νεαροί (ηλικίας 17 έως 23 ετών) φαίνεται πως είχαν συγκεντρωθεί με φίλους τους για να παίξουν ποδόσφαιρο σε γήπεδο της περιοχής. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο απευθύνοντας συστάσεις να απομακρυνθούν, εκείνοι αντέδρασαν και ακολούθησε ένταση. Ο ανήλικος φέρεται να χτύπησε έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, ενώ δεύτερος αστυνομικός, τραυματίστηκε επίσης όταν καταδιώκοντας τους νεαρούς έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτή ν' ανατραπεί.

Τελικά, οι πέντε εξ αυτών παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ' όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την Παρασκευή (27/11), ενώ το δικαστήριο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να άρει την κράτησή τους, παρά την περί του αντιθέτου πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Ο 6ος κατηγορούμενος, λόγω ανηλικότητας (17 ετών), είχε αφεθεί προηγουμένως ελεύθερος και ως προς αυτόν η δικογραφία διαχωρίστηκε για να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. Εις βάρος τους, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες για αντίσταση, απείθεια, απειλή, σωματικές βλάβες, παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών και -κατά περίπτωση- για κατοχή ναρκωτικών, επειδή βρέθηκε ποσότητα χασίς πάνω σ' έναν εξ αυτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ