{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Δεν κατεβάζουμε σκουπίδια αύριο και μεθαύριο. (22-23/10)

Θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 23/10 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Δεν κατεβάζουμε σκουπίδια αύριο και μεθαύριο. (22-23/10)Απεργούν αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτρολογικού και Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Απεργούν αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου,  οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτρολογικού και Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Κύριο αίτημα η απόσυρση του Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί γενική απεργία για τους  εργαζόμενους όλων των δήμων.
 
Ακολουθεί η  ανακοίνωση της ΔΑΣ:
«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιφέρει μεταξύ άλλων:
 
α)   συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ειδικά στις κλαδικές. Βάζει με αυτό τον τρόπο σε μόνιμη «πρέσα» μισθούς και δικαιώματα.
β) Θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
γ) Την ίδια ώρα , επεκτείνοντας την υπάρχουσα νομοθεσία και καταργώντας διατάξεις που δυσκόλευαν κάπως τις ιδιωτικοποιήσεις, δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια, «κατά την κρίση τους» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία και αιτιολόγηση, να εκχωρούν σε ιδιωτικές εταιρίες  τη συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 19/10/2019, με τις ψήφους των παρατάξεων «Συνδικαλιστική Ανατροπή» και ΔΑΚΕ αποφασίστηκε τη Δευτέρα Γενικές Συνελεύσεις και Τρίτη-Τετάρτη απεργία μόνο στη καθαριότητα τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο και την Πέμπτη 24ωρη με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.
Οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ συμφώνησαν τόσο με την ανάγκη των Γενικών Συνελεύσεων, με την 24ωρη απεργία της Πέμπτης και στη πανελλαδική συγκέντρωση. Η πρόταση για απεργία Τρίτη και Τετάρτη μόνο σε 3 υπηρεσίες του κλάδου δεν μπορούσε να μας βρει σύμφωνους, με κάποιους να απεργούν και οι υπόλοιποι να εργάζονται, όταν οι ιδιωτικοποιήσεις πλήττουν και θα πλήξουν όλο τον κλάδο. Για αυτό και προτείναμε Δευτέρα-Τρίτη καταλήψεις και Γενικές Συνελεύσεις και Τετάρτη-Πέμπτη 48ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους. Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία.
Όμως, επειδή η μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι μπροστά καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα. Δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα των συναδέλφων.                 
-Δευτέρα 21/10 ενημερώσεις και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς.
-Τρίτη 22/10 και Τετάρτη 23/10 απεργία στις υπηρεσίες καθαριότητας-ηλεκτρολογικού-πρασίνου.
-Πέμπτη 24/10 απεργία για όλους τους εργαζόμενους των δήμων.
Οι κινητοποιήσεις να γίνουν υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Να φτάσουν σε κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας, που με τις ιδιωτικοποιήσεις θα πληρώνει ακριβότερα για αυτές τις υπηρεσίες, με τους δημοτικούς φόρους να αυξάνονται για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές εταιρίες.
Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα Ανθυγιεινά!
 
Συγκέντρωση Τετάρτη 23/10 υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης 10π.μ.
 
Λεωφορεία για Αθήνα 2π.μ. (ξημερώματα Πέμπτης) άγαλμα Βενιζέλου
δηλώσεις συμμετοχής για Αθήνα 6978594724-6983274135»
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ