{ Εκδηλώσεις }

Θερινό σινεμά στο ΑΠΘ

Η πρώτη προβολή την Παρασκευή 5/6 στο αίθριο τρίγωνο του Πολυτεχνείου.

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Θερινό σινεμά στο ΑΠΘ
Δωρεάν

Χώρος: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, 54124
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τιμή: από 0.00

Πότε: 05/06/2020
Ώρα έναρξης: 20:30

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/6 στις 20:30 στο αίθριο τρίγωνο του Πολυτεχνείου.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογίας, Γεωλογίας, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικού Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών της Εστίας Θεσσαλονίκης στηρίζουν την καμπάνια «Ζωντανεύουμε το ΑΠΘ», που σκοπό έχει με διάφορες δραστηριότητες οι φοιτητές του ΑΠΘ να μετατρέψουν το campus σε κυψέλη δημιουργίας, να κρατήσουν ζωντανή τη δράση των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων. Ακόμη και με κλειστές σχολές, να συνεχιστεί η διεκδίκηση για τις σπουδές, τη ζωή και το μέλλον που έχουν ανάγκη.

Σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώνεται Θερινό Σινεμά με τη στήριξη των κινηματογραφικών ομάδων των τμημάτων Ψυχολογίας (PSY.K.O.), Παιδαγωγικού (CoΠyright), Μουσουλμανικών Σπουδών (CineArabic), Αγγλικής Φιλολογίας (Cinemateak) και Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών (ΜΗΧΙΚΟ).

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/6 στις 20:30 στο αίθριο τρίγωνο του Πολυτεχνείου.
Έπειτα από συνάντηση των κινηματογραφικών ομάδων και φοιτητών του ΑΠΘ την Τρίτη 2/6 αποφασίστηκε η προβολή της ταινίας «The Green Book», ώστε να καταδικάσουν μέσω αυτής της δράσης τα πρόσφατα απαράδεκτα γεγονότα στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «Η συγκεκριμένη προβολή πραγματοποιείται με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΑΠΘ με αυτήν τη δράση καταδικάζουμε αυτή τη δολοφονία, η οποία έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατέλειωτων θυμάτων βίας στις ΗΠΑ. Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστικό και φασιστικό έγκλημα, την αστυνομική βία, την καταστολή, τη βαρβαρότητα του αστικού κράτους εις βάρος του λαού και της νεολαίας. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Αμερικής και στο λαό κάθε χώρας, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του».

Στην  προβολή θα υπάρχουν μπύρες και ποπ κορν.

Επίσης, την Πέμπτη 4/6 στις 11:00 με αφορμή την Θεματική Ημέρα Ζωγραφικής, που διοργανώνεται στα πλαίσια της ίδιας καμπάνιας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κινηματογραφικών ομάδων και των φοιτητών στον υπαίθριο χώρο του κυλικείου του Πολυτεχνείου, ώστε να δημιουργηθεί πανό, που θα αναρτηθεί στο τρίγωνο την ημέρα της προβολής, με συμβολικό μήνυμα για τα γεγονότα αυτά.


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ