{ }

Τέσσερις ταξιδιώτες (με ροκοκό κοστούμια του 18ου αιώνα) σας περιμένουν στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη στο Βασιλικό Θέατρο


Κατηγορίες: Arts & culture

Τέσσερις ταξιδιώτες (με ροκοκό κοστούμια του 18ου αιώνα) σας περιμένουν στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη στο Βασιλικό Θέατρο

Χώρος: Βασιλικό Θέατρο
Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Λευκού Πύργου, 54621
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Βασιλικό Θέατρο


Τέσσερις ταξιδιώτες (με ροκοκό κοστούμια του 18ου αιώνα) περιμένουν όσους επισκεφτούν την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη στο Βασιλικό Θέατρο.

Τέσσερις ταξιδιώτες (με ροκοκό κοστούμια του 18ου αιώνα) σας περιμένουν στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη στο Βασιλικό Θέατρο.
 
Ο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» μετακομίζει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, έτοιμος να ξεσηκώσει και πάλι, με τις περιπέτειες και τα τεχνάσματά του το κοινό!
 
Όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη μόνιμη έκθεση κοστουμιών του ΚΘΒΕ «Ίχνη του Εφήμερου» που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, στα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου.
 
Παράλληλα, τέσσερις ταξιδιώτες (με ροκοκό κοστούμια του 18ου  αιώνα) περιμένουν όσους επισκεφτούν την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη στο Βασιλικό Θέατρο.

Πρόκειται για τέσσερα γυναικεία κοστούμια και αξεσουάρ, αποτελέσματα της ενδιαφέρουσας διπλωματικής εργασίας από τη φοιτήτρια του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Κική Παπαγαβριήλ. Η κατασκευή τους αποτελεί προϊόν έρευνας πάνω στην κατασκευή ιστορικών κοστουμιών της περιόδου του ροκοκό, με στόχο τη χρήση τους σε παράσταση, αλλά και την αξιοποίηση τους ως εκθεσιακό υλικό.

Στη διάρκεια των σπουδών της, η φοιτήτρια πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο ενδυματολογικό τμήμα του ΚΘΒΕ.

Η μικρή αυτή έκθεση  με ροκοκό κοστούμια του 18ου αιώνα προβάλλει τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα στο Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ και το ΚΘΒΕ. 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ