{ Life }

Συνταγή: Καριόκες Ξάνθης με κέικ και βανίλια υποβρύχιο


Κατηγορίες: Γεύσεις

Συνταγή: Καριόκες Ξάνθης με κέικ και βανίλια υποβρύχιο



Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά τα τέλεια γλυκά, αυτές τις καριόκες με κέικ και βανίλια υποβρύχιο!

Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά τα τέλεια γλυκά, αυτές τις καριόκες με κέικ και βανίλια υποβρύχιο! Είναι απλά υπέροχες, και μπορούν να γίνουν με κέικ, αλλά και με τη βασιλόπιτα που περίσσεψε!
 
Υλικά Συνταγής
 
    250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    250 γραμ. βανίλια υποβρύχιο χωρίς άρωμα
    1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράτζι
    3 κ.σ. κονιάκ
    5 φέτες κέικ μπαγιάτικο τριμμένο σε ψίχουλα (ή κέικ βασιλόπιτα)
    350 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
    1 πρέζα κανέλα
    100 γραμ. φρουί γλασέ
    600 γραμ. κουβερτούρα για επικάλυψη
 
Εκτέλεση
 
Το κέικ για τις καριόκες πρέπει να είναι στεγνό και σε τρίμματα. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη βανίλια υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.  Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ , την καρυδόψυχα, τα φρουί γλασέ, την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.
 
Το μείγμα για τις καριόκες πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.
 
Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό. Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες. Παγώνουμε μια νύχτα στο ψυγείο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
 
Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα. Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο. Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.
 
Πηγή argiro.gr





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ