{ Life }

Συνταγή για νηστίσιμη πίτα με γλυκόξινα λαχανικά από το παραδοσιακό Openlab Μπουγατσοποιείο


Κατηγορίες: Γεύσεις

Συνταγή για νηστίσιμη πίτα με γλυκόξινα λαχανικά από το παραδοσιακό Openlab Μπουγατσοποιείο

Χώρος: Openlab Μπουγατσοποιείο
Διεύθυνση: Αρμενοπούλου 30, 54635
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Openlab Μπουγατσοποιείο


Συνταγή για νηστίσιμη πίτα με γλυκόξινα λαχανικά από το παραδοσιακό Openlab Μπουγατσοποιείο το πρώτο ανοιχτού τύπου εργαστήριο παρασκευής μπουγάτσας και πίτας που λειτουργεί στην Ελλάδα

Η συνταγή για τη νηστίσιμη πίτα με γλυκόξινα λαχανικά είναι από το παραδοσιακό Openlab Μπουγατσοποιείο που είναι το πρώτο ανοιχτού τύπου εργαστήριο παρασκευής μπουγάτσας και πίτας που λειτουργεί στην Ελλάδα και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Και αν θέλετε πριν ετοιμάσετε από τη συνταγή, να δοκιμάσετε άμεσα αυτή τη νοστιμότατη πίτα, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο  697 706 6836  και είτε να πάρετε μια έτοιμη για να τη ψήσετε στο φούρνο του σπιτιού σας, είτε να ζητήσετε να σας την ετοιμάσουν και να περάσετε να περάσετε να τη πάρετε από το Openlab Μπουγατσοποιείο. Η συνταγή είναι εποχική 

Συνταγή για νηστίσιμη πίτα με γλυκόξινα λαχανικά

1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο ή σφολιάτα (ιδανικά μπορείτε να περάσετε και να σας πάρετε το χειροποίητο φύλλο του Openlab Μπουγατσοποιείου)

4 μεγάλα καρότα
2 κολοκυθάκια
4 μεγάλα κρεμύδια
4 πιπεριές πολύχρωμες
4-5 μανιτάρια άσπρα
1 φλυτζάνι καλαμπόκι 
λίγο λάχανο ή οποιοδήποτε λαχανικό είναι εποχής πχ μελτζάνα
1 φλυτζανακι του καφε σόγια σοσ
1 φλυτζανακι του καφε σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
2 κουταλιες σουπας σισαμέλαιο
αλάτι
ζάχαρι 
λευκό ξύδι

Εκτέλεση συνταγής πίτας με γλυκόξινα λαχανικά

► Α μέρος της διαδικασίας - ετοιμάζουμε τη γέμιση
-  Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά
-  Σωτάρουμε με λαδι το κρεμμύδι, το βγάζουμε και μετά στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τα λαχανικά
-  Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και μετά προσθέτουμε αλάτι, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, λευκό ξύδι, ζάχαρη και αρκετή σοσ σόγιας και ξαναχαζουμε τα κρεμυδια
-   Προεραιτικά προσθέτουμε τσίλι στη ποσότητα που θέλει ο καθένας
-  Αποσύρουμε από τη φωτιά το μίγμα και το ραντίζουμε με σισαμέλαιο
-  Προσέχουμε να μην έχουμε στο μίγμα πολλά υγρά
-  Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση μας είναι πλέον έτοιμη

► Β μέρος της διαδικασίας
- Προθερμένουμε τον φούρνο
- Λιγο λάδι στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο ταψί, έτσι ώστε να να προεξέχει λίγο
- Βάζουμε τη γέμιση
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο
- Διπλώνουμε με το κάτω φύλλο για να κλείσουμε τη πίτα
- Τη χαράζουμε και την αλείφουμε με σπορέλαιο
- Ψηνουμε σχεδόν για 1 ώρα στους 180° 
Καλή επιτυχία!!!
 

Open Lab Μπουγατσοποιείο  στην Θεσσαλονίκη
Το Open Lab βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στην περιοχή της Καμάρας, τη διάσημη φοιτητογειτονιά της Θεσσαλονίκης.  Λίγα μέτρα πιο πάνω από τη Ροτόντα, Αρμενοπούλου 30

Δείτε τι μπορείτε να παραγγείλετε να σας ετοιμάσουν για να παραλάβετε

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ