{ }

Συνταγή για κασερόπιτα Θεσσαλονίκης


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Συνταγή για κασερόπιτα Θεσσαλονίκης



Ετοιμάζουμε την πιτα μέσα σε 15΄, την ψήνουμε, κόβουμε και μια δροσερή ντοματοσαλάτα με ελαιόλαδο και έχουμε ένα χορταστικό και πλούσιο γεύμα.

Ετοιμάζουμε την πιτα μέσα σε 15΄, την ψήνουμε, κόβουμε και μια δροσερή ντοματοσαλάτα με ελαιόλαδο και έχουμε ένα χορταστικό και πλούσιο γεύμα.
Υλικά
 
    10 φύλλα κρούστας (450 γρ.)
    200 ml φρέσκο γάλα
    2 αυγά
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    50 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα
 
Για τη γέμιση
 
    300 ml φρέσκο γάλα
    500 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
    2 αυγά
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Ρίχνουμε το κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε, καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, με τρόπο ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μη δημιουργήσει πέτσα, και αφήνουμε περίπου 5 λεπτά, να κρυώσει.
 
Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε 5 από τα φύλλα στο ταψί, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά, με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων της βάσης, στρίβοντάς τες με τα δάχτυλά μας ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο σχήμα (σαν κορδόνι).
 
Αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και τη χαράσσουμε βαθιά σε κομμάτια. Το μαχαίρι μας θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τη μέση της πίτας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα και αφήνουμε 10 λεπτά να απορροφηθεί. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στο χαμηλό ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει αλλά να ψηθεί και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα την άκρη της πίτας. (Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί.) Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή, και σερβίρουμε.
 
Πηγή gastronomos.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ