{ Τελευταία νέα }

Συνεχίζονται οι έρευνες για «αμαρτωλές» ΜΚΟ - έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - κατηγορίες για κατασκοπεία

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες για «αμαρτωλές» ΜΚΟ  - έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - κατηγορίες για κατασκοπείαΣύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα βρέθηκαν ΜΚΟ που δεν διαθέτουν ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΑΔ, ξεκίνησε να τρέχει ένα project ελέγχου των ΜΚΟ. Οι έρευνες των Αρχών για τις ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στα νησιά είναι σε εξέλιξη ιδαίτερα μετά την αποκάλυψη για 4 οργανώσεις, μέλη των οποίων κατηγορούνται για κατασκοπεία παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης.
 
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κάποιες από τις συνολικά 313 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται επί του Μεταναστευτικού. ΜΚΟ που έχουν απορροφήσει εκατομμύρια  ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και χορηγίες 
 
Στο στόχαστρο της ΕΥΠ βρίσκονται ακόμα τρεις ΜΚΟ που οι αρχές τις υποψιάζονται για σκοτεινές συναλλαγές, όπως αναφέρει το protothema.gr, οι οποίες φέρεται να κινούνται στα βήματα των 4 αμαρτωλών ΜΚΟ, που  κατηγορούνται για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της κατασκοπείας
 
Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα οι συγκεκριμένες ΜΚΟ δεν διαθέτουν ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα. Ετσι, όλη η δραστηριότητά τους έχει μπει στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο κύκλο των ελέγχων εντοπίστηκαν ΜΚΟ με έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εκατοντάδες υπαλλήλους και λογιστήρια.
 
 
Υπενθυμίζεται, ότι το Σεπτέμβριο, οι Αρχές, μετά από πολύμηνη έρευνα προχώρησαν στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια, μέσω της Λέσβου.
 
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΛΑΣ,
«Τέσσερις MKO λειτουργώντας κατ? επίφαση ανθρωπιστικά στηρίζουν προωθούν και υλοποιούν για την εκπλήρωση του παράνομου σκοπού τους και των δραστηριοτήτων τους τη διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογράφησης “Watch the Med” την τηλεφωνική σύνδεση “Alarm phone”  την οποίαν καλούν στοχευμένα κατά την εξέλιξη των μεταναστευτικών ροών, μετανάστες που βρίσκονται σε λέμβους στη θάλασσα ή και ενδιάμεσα πρόσωπα και επιδιώκοντας να ασκηθεί πίεση στις αρμόδιες για τη φύλαξη και ασφάλεια των συνόρων αρχές που ενεργούν στα πλαίσια της επιχειρησιακής τους δράσης.  
 
»Κι αυτό για τη ματαίωση ανοίγματος από τα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών νέων θαλάσσιων οδών παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση . Η  προαναφερόμενη πίεση που υποστηρίζεται επιχειρησιακά από μέλη του πληρώματος αγκυροβολημένου πλοίου στην είσοδο της Λέσβου,  υλοποιείται  με τηλεφωνικές κλήσεις από τις τηλεφωνικές συνδέσεις του «Alarm Phone” προς τις αρμόδιες λιμενικές αρχές. Επίσης ενισχύεται και  με σχετικές και το χρόνο εξέλιξη της μεταναστευτικής ροής δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ακριβούς σε τακτά χρονικά διαστήματα το στίγματος της λέμφο με τους παράνομους μετανάστες με την ειδικότερη επισήμανση ελληνικά-τουρκικά διεθνή ύδατα τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στη Λέσβο τις θέσεις παραπλέοντων πλοίων και φωτογραφίες αυτών κι ανάμεσα σε αυτά  των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής». 
 
Αυτές οι τέσσερις ΜΚΟ υπολογίζεται ότι είχαν ενεργό ρόλο σε τουλάχιστον 32 περιπτώσεις παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, μέσω των θαλασσίων συνόρων μας.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ