{ Τελευταία νέα }

Συνελήφθη ο πατέρας του μαθητή που ξυκολόπησε τον καθηγητή στα Χανιά για τη μάσκα

Κεραμέως: Αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Συνελήφθη ο πατέρας του μαθητή που ξυκολόπησε τον καθηγητή στα Χανιά για τη μάσκα

Καταδίκασε τον ξυλοδαρμό καθηγητή στα Χανιά η Νίκη Κεραμέως.

Ζήτησε δε, να κατατεθεί «σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες».
«Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές» τόνισε με ανάρτησή της στο Facebook, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έπειτα το περιστατικό ξυλοδαρμού καθηγητή από γονιό μαθητή για την χρήση μάσκας στο σχολείο.
Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας συνελήφθη.

Ο ίδιος, μιλώντας στο LiveNews, λίγο νωρίτερα, είχε παραδεχθεί ότι χτύπησε τον καθηγητή, επειδή προσπάθησε να δώσει μία μάσκα στο παιδί του, για να μπορέσει να μπει στο σχολείο.
“Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα. Και του λέει το παιδί μου εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει δε θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και το έπαιξα μια κουτουλιά” είπε μεταξύ άλλων στον Νίκο Ευαγγελάτο.
 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας για το περιστατικό:

"Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ