{ Μουσική }

Συναυλία κλασσικής οθωμανικής μουσικής με τους TANZ-I-MAT PROJECT στο Αλατζά Ιμαρέτ

Είσοδος ελεύθερη


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Συναυλία κλασσικής οθωμανικής μουσικής με τους TANZ-I-MAT PROJECT στο Αλατζά Ιμαρέτ
Δωρεάν

Χώρος: Αλατζά Ιμαρέτ
Διεύθυνση: Κασσάνδρου 91-93, 54633
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Αλατζά Ιμαρέτ
Τιμή: από 0.00

Πότε: 30/09/2019
Ώρα έναρξης: 20:00

Συναυλία κλασσικής οθωμανικής μουσικής με τους TANZ-I-MAT PROJECT στο Αλατζά Ιμαρέτ.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα παντελώς άγνωστο κομμάτι της μουσικής παράδοσης της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα έργα τεσσάρων Θεσσαλονικέων συνθετών κλασικής οθωμανικής μουσικής που έζησαν στην πόλη τον 18ο και 19ο αιώνα. Τα ονόματά τους, Selanikli Ahmet Efendı, Artaki Candan, Necip Dede, Şevket Bey.

Ο πρώτος Τούρκος, ο δεύτερος Αρμένιος, οι δύο τελευταίοι μέλη των Δερβίσικων ταγμάτων της Θεσσαλονίκης της εποχής εκείνης. Μαζί αναδύεται και η λαϊκή μουσική των Τούρκων της πόλης μας, χαρακτηριστικό μα και τυπικό δείγμα των μουσικών παραδόσεων των Νοτιοανατολικών Βαλκανίων. Μιας κοινότητας που φεύγοντας με τις ανταλλαγές των πληθυσμών στις αρχές του περασμένου αιώνα, συμπεριέλαβε στις αποσκευές της και τα τραγούδια της.

Οι συντελεστές, έξι μουσικοί. Τρεις Θεσσαλονικείς, με τον «οδηγό» του πρότζεκτ Δημήτρη Βασιλειάδη στο κανονάκι, την έρευνα και τις ενορχηστρώσεις, τον Κώστα Παπαγιαννίδη στο ούτι, και την Έλενα Μουδίρη-Χασιώτου στο τραγούδι.

Μαζί τους, δύο καλλιτέχνες από την Αθήνα με μακρά θητεία στην Θεσσαλονίκη, ο Λουκάς Μεταξάς στα κρουστά και η Χρυσάνθη Γκίκα στην πολίτικη λύρα, καθώς και ένας Τούρκος από την Κωνσταντινούπολη, ο Pamir Panya στο νέυ και το τραγούδι. Όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στην μουσική της καθ?ημάς Ανατολής, επιστρέφουν και παραδίδουν ένα μοναδικό μουσικό ντοκουμέντο στην πόλη που το δημιούργησε και δικαιωματικά της ανήκει.

 

Δείτε το πρόγραμμα των 54ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

54α Δημήτρια
SELANIK
Συναυλία κλασσικής οθωμανικής μουσικής με τους TANZ-I-MAT PROJECT
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Αλατζά Ιμαρέτ
Τηλ.: 2310 278.587
Είσοδος ελεύθερη

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ