{ Εκδηλώσεις }

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Θεσσαλονικέων για τα Αρχαία στο σταθμό Μετρό Βενιζέλου

Τα μνημεία δεν πάνε περίπατο!


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Θεσσαλονικέων για τα Αρχαία στο σταθμό Μετρό Βενιζέλου

Χώρος: Σταθμός Μετρό Βενιζέλου
Διεύθυνση: Βενιζέλου- Εγνατία,
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Σταθμός Μετρό Βενιζέλου
Τιμή: 0.00

Πότε: 17/12/2019
Ώρα έναρξης: 19:00

Την Τρίτη 17/12, στις 7.00μμ, η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις μεθοδεύσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να περάσει από το ΚΑΣ την αλλαγή της μελέτης κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου και να ακυρώσει την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης οφείλουμε να διατηρήσουμε το σημαντικότερο βυζαντινό μνημειακό σύνολο που αποκαλύφθηκε στις ανασκαφές του Μετρό αλώβητο, επισκέψιμο, διδακτικό. Είναι το χρέος που επιφορτίστηκε η γενιά μας απέναντι στο παρελθόν και το μέλλον της πόλης μας.

"Θέλουμε να κάνουμε μία επένδυση για το μέλλον; Και δεν είναι μια επένδυση μόνο στην κουλτούρα, είναι και στην οικονομία. Γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί να παρουσιαστεί σαν ένας κήπος αρχαιολογικός για το Βυζάντιο... Αλλά όταν βρίσκουμε τέτοια πράγματα και τα καταστρέφουμε, τι θα παρουσιάσουμε;
Η πόλη μπορεί να επενδύσει σε αυτό. Μπορούμε να τραβήξουμε αφάνταστο τουρισμό εδώ, κι αυτό είναι σε όφελος όλων των Θεσσαλονικιών. Είναι μια επένδυση καρδιάς, μυαλού και …πορτοφολιού." έλεγε ο Πάολο Οντορίκο από το 2013.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ