{ Τελευταία νέα }

Στο φως οι διάλογοι Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου την ημέρα της εισβολής του Όρουτς Ρέϊς στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Στο φως οι διάλογοι Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου την ημέρα της εισβολής του Όρουτς Ρέϊς  στην Ελληνική υφαλοκρηπίδαΣτο φως οι διάλογοι Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου για το χειρισμό της κατάστασης με το Όρουτς Ρέϊς

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, από το πρώτο λεπτό  που ενημερώθηκε η Ελλάδα για την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφος Ορούτς Ρέις.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά.«Ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα, θα είμαστε σε κάθε φορά που θα τεστάρονται τα αντανακλαστικά μας, θα παίρνουμε άριστα 10. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
«Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση. Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία» ήταν ο πρώτο διάλογος που είχαν Παναγιωτόπουλος – Μητσοτάκης. Μετά από λίγες ώρες ακολούθησε νέα τηλεφωνική επικοινωνία. «Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε; Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει. Τι συνιστάτε κύριε υπουργέ; Ψυχραιμία κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.
Παράλληλα, ο υπουργός άμυνας σημείωσε ακόμη για το Ορούτς Ρέις ότι το παρακολουθούσαμε από την πρώτη ώρα.
«Και οι ασκήσεις ψυχραιμίας πρέπει να γίνονται γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις πρέπει να είναι πάρα πολύ σωστά ζυγισμένες» σημείωσε ενώ αποκάλυψε ότι η Αθήνα είχε λάβει έκτακτα μέτρα καθώς ανέμενε την εκδήλωση προκλητικής ενέργειας από την Τουρκία.
«Για να είναι ο Νικηφόρος Φωκάς στην περιοχή αυτή, 200 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, με μία ταχύτητα 25-30 μίλια, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Σαλαμίνα γιατί δεν θα έφτανε εγκαίρως. Ξεκίνησε από την Κάρπαθο. Γιατί βρέθηκε στην Κάρπαθο; Γιατί είχαμε μεριμνήσει να την πάμε εκεί. Περιμένοντας, όντας έτοιμοι να ανταποκριθούμε» είπε χαρακτηριστικά.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ