{ Τελευταία νέα }

State Department για Ορούτς Ρέις: Προκλητικές δράσεις, αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

State Department για Ορούτς Ρέις: Προκλητικές δράσεις, αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχήΣτέιτ Ντιπάρτμεντ για Ορούτς Ρέις: Προκλητικές δράσεις, αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή

Για προκλητικές δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τον πλου του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 
Η ανακοίνωση των ΗΠΑ 
 
• Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει κοινοποιήσει σε άλλα πλοία δραστηριότητα έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν βήματα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.       
 
• Έχουμε συνεργαστεί στενά με το γραφείο του πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας.
 
• Ανησυχούμε βαθιά για τα δηλωθέντα σχέδια της Τουρκίας για έρευνα για φυσικούς πόρους σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες δράσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.
 
• Η ανάπτυξη πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ