{ }

Σπιτικά αναψυκτικά από τον Στέλιο Παρλιάρο

Με χυμό από λεμόνι, πορτοκάλι και ρόδι φτιάχνουμε τα δικά μας αναψυκτικά με ανθρακικό ή χωρίς!


Κατηγορίες: Γεύσεις

Σπιτικά αναψυκτικά από τον Στέλιο ΠαρλιάροΜε χυμό από λεμόνι, πορτοκάλι και ρόδι φτιάχνουμε τα δικά μας αναψυκτικά με ανθρακικό ή χωρίς!

Με χυμό από λεμόνι, πορτοκάλι και ρόδι φτιάχνουμε τα δικά μας αναψυκτικά με ανθρακικό ή χωρίς!
 
ΥΛΙΚΑ
 
Σιρόπι ροδιού
 
    370 γρ. χυμός ροδιού (περίπου 3-4 φρέσκα ρόδια)
    180 γρ. ζάχαρη
    1 τεμ. λεμόνι το χυμό του
 
Σιρόπι λεμονιού
 
    300 γρ. χυμός λεμονιού φρέσκος
    300 γρ. ζάχαρη
    1 τεμ. λεμόνι το ξύσμα του
 
Σιρόπι πορτοκαλιού
 
    500 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
    600 γρ. ζάχαρη
    1 τεμ. λεμόνι το χυμό του
    1 τεμ. πορτοκάλι το ξύσμα του (ακέρωτο)
 
Η βάση για το αναψυκτικό είναι ένα σιρόπι που θα φτιάξουμε από τον χυμό του φρούτου. Η διαδικασία είναι η εξής:
 
Σιρόπι ροδιού
Κόβουμε τα ρόδια στα 2 οριζόντια και τα χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο π.χ. γουδοχέρι, πάνω από ένα μπολ έτσι ώστε οι σπόροι να πέφτουν μέσα σ? αυτό. Μ? αυτό τον τρόπο καθαρίζουμε εύκολα τα ρόδια. Πολτοποιούμε τα σπόρια στο μπλέντερ, τα περνάμε από ένα τουλπάνι ή από ένα πολύ ψιλό σουρωτό για να συγκρατήσουμε τα σποράκια και βάζουμε το χυμό μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και γεμίζουμε βάζα ή ένα μπουκάλι. Διατηρείται για 2 εβδομάδες στο ψυγείο.
 
Σιρόπι λεμονιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω από μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει), έως ότου η ζάχαρη λιώσει και γίνει ένα σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε βάζα ή ένα μπουκάλι. Διατηρείται για 3 μήνες στο ψυγείο.
 
Σιρόπι πορτοκαλιού
Σουρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τον βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε σε βάζα ή σε ένα μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μήνες.
 
Σερβίρισμα
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε παγάκια, λίγο από το σιρόπι και προσθέτουμε παγωμένο νερό ή σόδα. Ανακατεύουμε και έχουμε μια φρέσκια λεμονάδα, πορτοκαλάδα και αναψυκτικό ροδιού με ανθρακικό ή όχι.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ