{ Τελευταία νέα }

Σπίτια στον αέρα στο Ρετζίκι - Παρέμβαση από την Περιφέρεια

λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σπίτια στον αέρα στο Ρετζίκι - Παρέμβαση από την ΠεριφέρειαΘεσσαλονίκη: Την παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκάλεσε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για σπίτια που βρίσκονται στον αέρα στο Ρετζίκι

Ένα ρεπορτάζ που κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ προκάλεσε την παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
 
Συγκεκριμένα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες κάποια σπίτια κατοίκων στο Ρετζίκι βρέθηκαν στον αέρα. Έντρομοι οι κάτοικοι ζητάνε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και να σωθούν τα σπίτια τους. Λένε ότι νιώθουν τα σπίτια τους να κουνιούνται και  πως η κατάσταση κάθε μέρα επιδεινώνεται με κομμάτια να πέφτουν κάθε λεπτό. 
 
Οι απίστευτες εικόνες που κατέγραψε ο ΣΚΑΙ δείχνουν πως αποκολλάται το πλακόστρωτο από τα σπίτια τους. 
 
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά ανέφερε πως μετά τις 21/5 που υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, ξεκίνησαν  τον έλεγχο στην περιοχή μέσω της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας. 
 
Όπως εξήγησε ο Δήμαχος της περιοχής ο κ. Δανιηλίδης κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχωρήσανε σε όλα τα βήματα που έπρεπε. 
 
«Ο Περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας, ζήτησε να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες, βάλαμε μηχανήματα έργου και άλλες εργασίες μεταξύ αυτών σύνταξη τεχνικού δελτίου που αποστέλλεται την Δευτέρα προς το Υπουργείο ώστε να χρηματοδοτηθούν οι ενέργειες, να μπορούμε άμεσα να φτιάξουμε τοίχο αντιστήριξης και να υποστηρίξουμε όλοι την περιοχή ώστε να μην χαθεί καμία κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης.  

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ