{ Τελευταία νέα }

Σοχός Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Λέντζιος μετά το θέμα με τους γενίτσαρους


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σοχός Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Λέντζιος μετά το θέμα με τους γενίτσαρουςΠαραιτήθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σοχού κ. Λέντζιος

Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την μπάντα «οθωμάνων γενίτσαρων» από την Τουρκία, η οποία παρουσίασε το ''πρόγραμμά'' της  στις εκδηλώσεις, μπροστά από την εκκλησία του χωριού.
 
Στη ανάρτηση του στο facebook αναφέρει τα εξής:
 
 «Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Αποκριάς στη Δημοτική Ενότητα Σοχού και το σάλο που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού να αναλάβω ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό καθότι ενήργησα, λόγω έλλειψης χρόνου,εν αγνοία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων Αποκριάς 2020, όπως και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.
Ήταν μια ατυχής και δυσάρεστη στιγμή μέσα στην μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και για το λόγο αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη από τους συμπολίτες αλλά και συμπατριώτες μου σε όλη την Ελλάδα εάν ακούσια προκάλεσα το κοινό πατριωτικό αίσθημα και τη εθνική συνείδηση.
Επιπλέον, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού και γνωστοποιώ ότι θα κινήσω νομικές διαδικασίες μέσω του Δήμου Λαγκαδά εναντίον του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών "Δίαυλος", από το οποίο μου προτάθηκε η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό, για το ψευδές περιεχόμενο της πολιτιστικής πρότασής του.
 
ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΧΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΛΕΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ»
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ