{ Τελευταία νέα }

Σιθωνία-Χαλκιδικής: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στην Σιθωνία (βίντεο)

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο προς Άγιο Παύλο


Κατηγορίες: Χαλκιδική

Σιθωνία-Χαλκιδικής: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στην Σιθωνία (βίντεο)Υπό έλεγχο βρίσκεται μέχρι στιγμής η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) στην Σιθωνία Χαλκιδικής.

Αισιόδοξοι είναι οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  για την πορεία της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής ( 30/10), σε πευκοδάσος της Σιθωνίας στην Χαλκιδική.  Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν κατά την διάρκεια της ημέρας  έχουν κοπάσει  και οι πυροσβέστες έχουν θέσει υπό έλεγχο το μεγαλύτερο τμήμα του πύρινου μετώπου.
 Ωστόσο ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί τελείως καθώς  υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τις βραδυνές ώρες. Η μάχη με τις φλόγες για 60 και πλέον πυροσβέστες και εθελοντές των ομάδων της περιοχής θα συνεχιστεί όλο το βράδυ στο πυκνόφυτο δάσος της Σιθωνίας.
 
"Αυτήν την ώρα (19:00) η φωτιά καίει μόνο σε ένα μέτωπο, καθώς τα υπόλοιπα τέθηκαν υπό έλεγχο. Εδώ επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγη ώρα η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο" 
δήλωσε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος. 
 
Στην περιοχή βρίσκονται και εκσκαπτικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας διανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο προς Άγιο Παύλο και δεν επιτρέπεται σε κανέναν η κυκλοφορία στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους της περιοχής.
 
Ανήσυχοι πάντως παραμένουν δεκάδες μελισσοτρόφοι της Σιθωνίας, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και αρκετά μελισσοσμήνη.
 
Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε από το halkidikinews.gr

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ