{ Τελευταία νέα }

Σήμερα και αύριο βράδυ στον ουρανό τα περισσότερα «πεφταστέρια» του φθινοπώρου

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σήμερα και αύριο βράδυ στον ουρανό τα περισσότερα «πεφταστέρια» του φθινοπώρουΣήμερα και αύριο βράδυ στον νυχτερινό ουρανό οι Ωριωνίδες, μια βροχή από αστέρια να πέφτουν - τα «πεφταστέρια» - ποια είναι η καλύτερη ώρα

Κορυφώνονται από σήμερα βράδυ της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Ωριωνίδες μια βροχή από πεφταστέρια που όπως κάθε χρόνο εμφανίζονται στον νυχτερινό ουρανό το Φθινόπωρο.
Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που ξεκινάνε από τις αρχές Οκτωβρίου και διαρκούν έως τις αρχές Νοεμβρίου. Φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους από το βράδυ της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου έως τα  χαράματα Τετάρτης 22 Οκτωβρίου.
Η καλύτερη ώρα για παρατήρηση είναι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή. Οι Ωριωνίδες ονομάσθηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την ?ουρά? που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ