{ Τελευταία νέα }

Σερβία: Χωρίς μάσκες στο λαϊκό προσκύνημα στο σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου


Κατηγορίες: Διεθνή

Σερβία: Χωρίς μάσκες στο λαϊκό προσκύνημα στο σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου

Στην κηδεία του Ειρηναίου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα για να θρηνήσουν χωρίς όμως να φορούν μάσκες ή να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις

To πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου τελέστηκε λειτουργία στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων με τη συμμετοχή πολλών ιεραρχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, εντός και εκτός του ναού.

Στο λαϊκό προσκύνημα στο σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου που απεβίωσε χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοίό, λίγοι ήταν εκείνοι που φορούσαν μάσκα, παρά τα πολλά κρο΄σματα κορωνοϊού που έχει η Σερβία.
Οι αρχές κάνουν έκκληση στον κόσμο να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος επίσης απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Όπως τόνιζε το BBC, στην κηδεία είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πολίτες για να θρηνήσουν χωρίς όμως να φορούν μάσκες ή να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης στη Σερβία χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται θετικοί στον ιό καθημερινά.

 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ