{ Υγεία }

Σερβία: Αποσύρθηκε η απόφαση για lockdown στο Βελιγράδι

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Σερβία: Αποσύρθηκε η απόφαση για lockdown στο ΒελιγράδιΣτη συνάντηση με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί lockdown στο Βελιγράδι

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ότι αποσύρεται η απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, όπως είχε ανακοινωθεί χθες. Τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί lockdown στο Βελιγράδι αλλά να εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση.
 
Ο κ. Βούτσιτς υπογράμμισε ότι ο ίδιος, στην συνάντηση αυτή, υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων ωστόσο – όπως είπε – δεν βρήκε κατανόηση.
 
Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση, ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι η δεύτερη πιο δύσκολη ημέρα μετά τη χθεσινή. Το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε ο Σέρβος πρόεδρος, επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν. Σε κρίσμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς.
 
«Δεν έχουμε ούτε μία ελεύθερη κλίνη στα νοσοκομεία» ανέφερε ο κ. Βούτσιτς και κάλεσε τον κόσμο να μην βγαίνει να διαδηλώνει όχι διότι φοβάται τις διαδηλώσεις αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου. Αναφερόμενος στα επεισόδια στο Βελιγράδι, χθες βράδυ, χαρακτήρισε πολιτική βία αυτό που συνέβη.
 
Η κατάσταση με το κορονοϊό ήταν πρόφαση για την συγκέντρωση που διοργανώθηκε – όπως είπε – «από ακροδεξιά στοιχεία και φασιστικές οργανώσεις». Ανέφερε ότι 43 αστυνομικοί τραυματιστήκαν και κάποιοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι ενώ έδειξε και φωτογραφίες από τα τραύματα των αστυνομικών.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ