{ }

Σε στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σε στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα  προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοιΣε στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Στάσεις εργασίας από τις 09.00 έως τις 11.00 πραγματοποιούν από εχθές  Δευτέρα οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που αφορούν κυρίως προσλήψεις προσωπικού.
 
Στην κινητοποίηση  συμμετέχουν όλες οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε νησιά.
Στην ανακοίνωσή τους οι δικαστικοί υπάλληλοι αναφέρουν τα εξής. 
 
Με απόφαση του ΔΣ του ΣΔΥΘ συμμετέχουμε μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Κλάδου που ξεκινούν σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη 2020, με δίωρες ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (09:00-11:00 π.μ.) προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα, πως η κατάσταση στο χώρο των Δικαστηρίων έχει φτάσει πλέον,
 ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ. 
Είναι χαρακτηριστική τόσο η ολιγωρία που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας  όσο και  της νέας Κυβέρνησης της ΝΔ, που σχεδόν επτά μήνες μετά, δεν έχουμε δει κάποια χειροπιαστή απόδειξη ότι έχουν δρομολογηθεί λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
✔ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, με ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που αφορούν τις προκηρύξεις 1Κ/2017, 2Κ/2017, 8Κ/2017, αλλά και με νέα προκήρυξη μέσα το 2020.
✔▪ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
✔▪ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας τους και δεδομένου ότι κατά το έτος 2020 αν και αυξήθηκε το σχετικό κονδύλιο υπερωριών για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ένα μέρος του αναλογούντος ποσού που αφορούσε το β΄ εξάμηνο του 2019, ουδέποτε δόθηκε σε Δικαστικές Υπηρεσίες με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επισημαίνουμε δε την πληροφόρηση που έχομε για δραστική μείωση του προβλεπόμενου για υπερωρίες κονδυλίου του προϋπολογισμού του 2020, έναντι του αντιστοίχου ποσού του 2019.
✔▪ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, λαμβανομένων υπόψη όλων των παρατηρήσεων και διορθώσεων που πρότεινε η Ο.Δ.Υ.Ε.
✔▪ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
✔▪ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).
✔▪ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
✔▪ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμός) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΣΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.
Η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί από τη ΓΣ στις 11/2/2020
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. του ΣΔΥΘ
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ