{ Τελευταία νέα }

Σε διαρκή επαγρύπνηση το Πολεμικό Ναυτικό: παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Σε διαρκή επαγρύπνηση το Πολεμικό Ναυτικό: παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις των Τούρκων στο ΑιγαίοΕξετάζεται το ενδεχόμενο το Oruc Reis να αναχωρήσει αύριο ή μεθαύριο από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση νοτιοανατολικά του Καστελόριζου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο ελληνικός στόλος μετά τις δηλώσεις των Τούρκων πως στις επόμενες ημέρες θα αποπλεύσει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis για σεισμογραφικές έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 
 
Εξετάζεται το ενδεχόμενο το Oruc Reis να αναχωρήσει αύριο ή μεθαύριο από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.   

Στο υπουργείο Άμυνας θεωρούν ότι η ΝΟΤΑΜ των Τούρκων για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά του Πολεμικού τους Ναυτικού, νότια του Καστελόριζου, στις 10 και 11 Αυγούστου, πιθανόν να συνδέεται με την πρόθεση τους να βγάλουν στα ανοιχτά το Oruc Reis.   

Την ίδια στιγμή το σύνολο των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στα πλοία του στόλου έχει τεθεί σε δίωρη ετοιμότητα, εξαιτίας των πληροφοριών που υπάρχουν ότι η Τουρκία θα επιχείρηση να προχωρήσει σε νέα κλιμάκωση της έντασης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως αντίδραση στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.   

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων επιτήρησης στο Νότιο Αιγαίο, με τις ελληνικές δυνάμεις να παρακολουθούν στενά την κινητικότητα του τουρκικού στόλου

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ