{ Τελευταία νέα }

Σε 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σε 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘΣε 48ωρη απεργία κατέρχονται από τη Δευτέρα οι 350 εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), διεκδικώντας την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που είναι συμφωνημένη από τον Απρίλιο

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου οι 350 εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), διεκδικώντας την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που είναι συμφωνημένη από τον Απρίλιο. Αυτό δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Αρχοντόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι "με πολιτική βούληση το θέμα μπορεί να λυθεί".
 
Ο κ. Αρχοντόπουλος σημείωσε ότι αν ως τη Δευτέρα υπάρξει θετική εξέλιξη από πλευράς του Υπερταμείου στο θέμα της υπογραφής της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ, "εννοείται πως η απεργιακή μας κινητοποίηση θα ανασταλεί" ενώ τόνισε ότι ι "εάν δεν έχουμε νεότερα, τότε οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες".
Πάντως επεσήμανε ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για διακοπές νερού, αφού όπως επισήμανε "υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι το νερό δεν κλείνει ποτέ, ενώ θα βρίσκεται επί ποδός και προσωπικό ασφαλείας".
 
"Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει όσα μας υποσχέθηκε. Μας το χρωστάνε. Βέβαια αναγνωρίζουμε ότι πραγματικά ασχολούνται με το θέμα μας, το οποίο και έχει φτάσει να συζητείται στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Πρέπει να κλείσει το θέμα με την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας, που είναι οριστικοποιημένη από τον Απρίλιο και σκοπίμως κωλυσιεργούσε να υπογράψει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Το Υπερταμείο μπορεί να δώσει τη λύση, ας τη δώσει" πρόσθεσε.
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ