{ Life }

Ρολάκια πίτσας στο τηγάνι από την Αργυρώ


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Ρολάκια πίτσας στο τηγάνι από την Αργυρώ



Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με το τι υπάρχει στο ψυγείο σας. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με το τι υπάρχει στο ψυγείο σας. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
 
Υλικά Συνταγής
 
    4 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημά τους) ψιλοκομμένα
    200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
    4 αραβικές πίτες
    1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
    1/2 φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
    Για τη σάλτσα
    400 γραμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια κονκασέ
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. ξίδι
    1 κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικός - ρίγανη - θυμάρι)
    1 πρέζα ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Ξεκινάμε τα εύκολα ρολάκια πίτσας με αραβικές πίτες, βάζοντας όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε, πατώντας τα με την κουτάλα, να διαλυθούν, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
 
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα. Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια.
 
Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και τη γυρίζουμε σε σφιχτό ρολό. Την αφήνουμε να σταθεί 1-2΄ με την ένωση προς τα κάτω και στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες πίτες.
 
Πηγή argiro.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ