{ Προσοχή!!! }

Προσοχή: Ανάκληση παγωτού απο τον ΕΦΕΤ

Το παγωτό περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Προσοχή: Ανάκληση παγωτού απο τον ΕΦΕΤΤην ανάκληση παρτίδας παγωτού που περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος, ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Την ανάκληση παρτίδας παγωτού που περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος, ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη, ανακοίνωσε ο  Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
 
Πρόκειται για παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα υγείας από γάλα ρυζιού, ολλανδικής προέλευσης, με την εμπορική ονομασία «Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate», σε συσκευασία των 100 γρ. ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας L8/78 και ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 31/03/2020.
 
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις ολλανδικές αρχές για τη διακίνηση του παγωτού, που βρέθηκε να περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη. Όπως επισημαίνεται, οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.
 
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
 
Οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του παγωτού καλούνται εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην το καταναλώσουν.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ