{ Τελευταία νέα }

Προειδοποίηση από την IBM: Χάκερς προσπαθούν να χτυπήσουν την αλυσίδα μεταφοράς των εμβολίων


Κατηγορίες: Κοινωνία

Προειδοποίηση από την IBM: Χάκερς προσπαθούν να χτυπήσουν την αλυσίδα μεταφοράς των εμβολίωνΠροειδοποίηση από την IBM: Χάκερς προσπαθούν να χτυπήσουν την αλυσίδα μεταφοράς των εμβολίων

Όπως ανέφερε το BBC, σύμφωνα με την ΙΒΜ, στο προσκήνιο βρίσκονται εν δυνάμει κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς και εταιρείες που σχετίζονται με την λεγόμενη «ψυχρή αλυσίδα» των εμβολίων κορωνοϊού.
Ακόμη πως emails ηλεκτρονικού «ψαρέματος» στάλθηκαν σε έξι χώρες και στοχεύουν οργανισμούς που συνδέονται με το Cold Chain Equipment Optimisation Platform (CCEOP), τη διεθνή συμμαχία εμβολίων.
Η ανακοίνωση της IBM, η οποία έχει συστήσει ομάδα κυβερνοασφάλειας για να παρακολουθεί θέματα της πανδημίας, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες προειδοποιήσεις για κυβερνοκατασκοπεία σε ζητήματα ερευνών για το εμβόλιο.
Η ταυτότητα των επιτιθέμενων είναι ασαφής, ωστόσο σύμφωνα με την IBM η μέθοδός τους «δείχνει» ένα συγκεκριμένο κράτος.
Σημειώνεται ότι χάκερς της Βόρειας Κορέας είναι οι βασικοί ύποπτοι για την επίθεση στην AstraZeneca.  Όπως δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος στο Reuters, οι χακερς προσπάθησαν να εισβάλουν στα συστήματα της βρετανικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, 
προσποιήθηκαν συνεργάτες εταιρείας και μέσω LinkedIn και WhatsApp προσπάθησαν να προσεγγίσουν το προσωπικό της AstraZeneca με ψεύτικες προσφορές εργασίας, 'οπως ανέφεραν οι πηγές. Έστειλαν έπειτα έγγραφα που υποτίθεται ότι είναι περιγραφές εργασίας που ήταν “δεμένα” με κακόβουλο κώδικα που έχει σχεδιαστεί για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος. Οι απόπειρες πειρατείας στοχεύουν σε ένα «ευρύ φάσμα ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που εργάζεται στην έρευνα COVID-19, δήλωσε μια από τις πηγές, αλλά δεν θεωρείται ότι ήταν επιτυχής. Οι πηγές, που μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι τα εργαλεία και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις έδειξαν ότι ήταν μέρος μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας πειρατείας που οι ΗΠΑ αξιωματούχοι και ερευνητές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχουν αποδώσει στη Βόρεια Κορέα.

 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ