{ }

Πλανόδιοι έρωτες στο Θέατρο Μαίωτρον (update Αναβάλλεται)

ΚΟΜΕΝΤΙ του Άγγελου Κολοκοτρώνη, Σκηνοθεσία Σταύρος Παρχαρίδης


Κατηγορίες: Θέατρο

Πλανόδιοι έρωτες στο Θέατρο Μαίωτρον  (update Αναβάλλεται)

Χώρος: Θέατρο Μαίωτρον
Διεύθυνση: Αθηνάς 21, 54634
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Θέατρο Μαίωτρον
Τιμή: από 10.00
Ποιοι: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζώκας, Μαρία Ιωαννίδου, Σταύρος Παρχαρίδης
Πότε: 22/02/2020 - 08/03/2020
Ημέρες & Ώρες
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

(update Αναβάλλεται)

«Πλανόδιοι έρωτες», κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00 στο θέατρο "Μαίωτρον"! (Αθηνάς 21), σε σκηνοθεσία του Σταύρου Παρχαρίδη,

Οι «Πλανόδιοι έρωτες» είναι ένα «αφήγημα», στο οποίο καυτηριάζονται καθημερινές καταστάσεις της κοινωνικής αλλά και πολιτικής ζωής. Αναδεικνύονται ζητήματα διαχείρισης απρόοπτων γεγονότων, μέσα από τα οποία οι πρωταγωνιστές φανερώνουν τις ευαισθησίες και τούς προβληματισμούς τους. Με καυστικό χιούμορ ο συγγραφέας, περιγράφει μικρές πικρές ιστορίες που δημιουργούνται ανάμεσά τους, ενώ ένας διάχυτος ρομαντισμός, αλλά και ελπίδες για το μέλλον και ανατροπές διαχέονται στην πορεία του «αφηγήματος». Στο τέλος, μένει μια στυφή γεύση, από τις αντιθέσεις των χαρακτήρων ή και τις συνθέσεις που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και τις διαφορές των κοινωνικών τάξεων σε σχέση με τα κοινωνικοπολιτικά τους στερεότυπα.

Δυο λόγια για το έργο Πλανόδιοι Έρωτες από τον σκηνοθέτη

Οι «πλανόδιοι έρωτες» υπάρχουν γύρω μας ίσως είμαστε και μεις ένας πλανόδιος έρωτας στην αιώνια ύπαρξη της αλήθειας. Της προσωπικής μας αλήθειας, αυτής που βρίσκει ακόμη τη δύναμη και ονειρεύεται, αυτής που αντιστέκεται σαν λιπόσαρκο δεντράκι στον άνεμο, αυτής που μπορεί να υπομένει αλλά δεν λυγίζει, δεν ξεχνά, δεν φοβάται να πει πως το ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό κοκκινίζει από ντροπή για αυτά που βλέπει όλη τη μέρα, αυτής που μπορεί ακόμη να είναι ρομαντική σε μια καθημερινότητα που ο ρομαντισμός μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Εκεί που το «εγώ» κυριαρχεί απέναντι στο «εμείς» εκεί αντιστέκονται οι «Πλανόδιοι έρωτες», τολμούν και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι, ένα ταξίδι που καταλήγει στην θεατρική σκηνή για να μας θυμίσει πως η ζωή είναι ένα παραθυράκι το οποίο ανοίγεις για λίγο βλέπεις όσα προλαβαίνεις και μετά κλείνει. Ας δούμε λοιπόν όσα περισσότερα μπορούμε.
 
«Πλανόδιοι έρωτες», κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00 στο θέατρο "Μαίωτρον"! (Αθηνάς 21), σε σκηνοθεσία του Σταύρου Παρχαρίδη, με τους ηθοποιούς(αλφαβητικά) Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο, Βάσω Δήμογλου, Νίκο Ζώκα και Μαρία Ιωαννίδου.Τα σκηνικά είναι της Μαρίας Παπατζέλου και η μουσική του Λάρρυ Κράμα.
Παραγωγή Ε.Θ.Β.Ε. Μαίωτρον.
(Το θέατρο Μαίωτρον αργεί το τριήμερο της καθαρά Δευτέρας)
 
Οι «Πλανόδιοι έρωτες», είναι ένα θεατρικό έργο τού ΄Αγγελου Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για μια δραματική κομεντί. Ο συγγραφέας κάτω από τη χιουμοριστική του διάθεση, «αφηγείται» ουσιαστικά μικρά, καθημερινά δράματα, με έντονα συναισθηματικά στοιχεία.
 
Είναι μια φανταστική ιστορία ενός ζεύγους, μιας οικιακής βοηθού και ενός κηπουρού. Μεταξύ τους παρεμβάλλονται γεγονότα, που άλλοτε τους συνδέουν και άλλοτε τους φέρνουν αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλον.
 
Απρόοπτες καταστάσεις, τους οδηγούν στην αποκάλυψη των χαρακτήρων τους, στις ομοιότητες και στις διαφορές τους σε κοινωνικά, αλλά και πολιτικά ζητήματα.
 
΄Οσα διαδραματίζονται στη σκηνή, συχνά περιλαμβάνουν συμβολισμούς, περιπλανήσεις σε ιστορικά και άλλα γεγονότα, δημιουργούν συμμαχίες ή αντιθέσεις, κρατώντας τον θεατή, μέχρι την τελευταία στιγμή, σε αναμονή της επόμενης στιγμής, που μπορεί και να μην είναι η αναμενόμενη.
 
Ανατροπές, μια πικρή αίσθηση για τα τεκταινόμενα, ένα επίσης πικρό χιούμορ αλλά και ρομαντικές εξάρσεις, είναι όσα χαρακτηρίζουν το έργο.
 
«Πλανόδιοι έρωτες», κάθε Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00 στο θέατρο "Μαίωτρον"! (Αθηνάς 21), σε σκηνοθεσία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ, με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο, Βάσω Δήμογλου, Νίκο Ζώκα και Μαρία Ιωαννίδου. Τα σκηνικά είναι της Μαρίας Παπατζέλου και η μουσική του Λάρρυ Κράμα.

Πλανόδιοι Έρωτες - Ημέρα & Ώρα Παράστασης

Θέατρο Μαίωτρον
- Σάββατο 22 Φεβρουαρίου - 21:00
- Κυριακή 23 Φεβρουαρίου - 20:00
- Σάββατο 7 Μαρτίου - 21:00
- Κυριακή 8 Μαρτίου - 20:00
- Σάββατο 14 Μαρτίου - 21:00
- Κυριακή 15 Μαρτίου - 20:00
- Σάββατο 21 Μαρτίου - 21:00
- Κυριακή 22 Μαρτίου - 20:00
- Σάββατο 28 Μαρτίου - 21:00
- Κυριακή 29 Μαρτίου - 20:00

Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της παράστασης θα είναι 10 ευρώ
Προσφορά ► αγοράστε τα εισιτήρια σας για το Θέατρο στη χαμηλότερη τιμή από εδώ (Μία προσφορά cityportal και goldmall) 
* Απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία μετά την αγορά του κουπονιού για κράτηση θέσης στο 6932633127.
Λόγω χωρητικότητας του θεάτρου παρακαλούμε ενημερώστε τηλεφωνικά για την κράτησή σας.
(Το θέατρο Μαιωτρον αργεί το τριήμερο της καθαρά Δευτέρας)

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ