{ Τελευταία νέα }

Πέτσας: Πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικές ιστοσελίδες


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Πέτσας: Πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικές ιστοσελίδεςΠέτσας: Πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικές ιστοσελίδες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε αργά το βράδυ την Πέμπτης ότι «Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στη δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων».
«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».
Σημειώνεται ότι  τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης και για περίπου δύο ώρες η πρόσβαση σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και των Σωμάτων Ασφαλείας,  δεν ήταν δύνατη.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λιγες μέρες, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ