{ Θέατρo }

Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου


Κατηγορίες: Θέατρο

Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Κόρη της είναι η επίσης ηθοποιός Κοραλία Καράντη.

Μια σημαντική ηθοποιός, που υπηρέτησε με συνέπεια, σεμνότητα και διακριτικότητα την υποκριτική τέχνη επί πέντε ολόκληρες δεκαετίες, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, το βράδυ της Πέμπτης 2/7, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Γεννήθηκε στη Σεβαστούπολη το 1937 και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του  Εθνικού Θεάτρου, απ' όπου αποφοίτησε το 1962. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο την ίδια χρονιά με το έργο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».
Για 50 περίπου χρόνια έκανε λαμπρή πορεία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1958  στην ταινία "Το εισπρακτοράκι", όπου ξεκίνησε και ο  Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.
Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων» μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα  Πάλλη.
Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της συ,μμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές αλλά και τηλεοπτικές σειρές.
Βραβεύτηκε με το Α? Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη

Κόρη της είναι η επίσης ηθοποιός Κοραλία Καράντη.

Όπως έγινε γνωστό η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ